PALA ZBOG KORUPCIJE

Ponudila je pogodbu koju nisu odbili: Policija ulovila poreznicu kako preuzima 10.000 eura mita!

Ušla je u nadzor tvrtke. Kad je vidjela da imaju nepravilnosti, ponudila je pogodbu koju nisu odbili
 Kos/CROPIX

ZAGREB - USKOK je pokrenuo istragu i predložio istražni zatvor protiv porezne inspektorice koja je uzela 10 tisuća eura mita da ne bi prikazala knjigovodstvene nepravilnosti koje je našla u nadzoru tvrtke.

Lažni zapisnik

USKOK je naložio provedbu istrage protiv hrvatske državljanke (1957.) zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo primanja mita.

Osnovano se sumnja da je, kao porezna inspektorica u odjelu za nadzor malih i srednjih poreznih obveznika područnog ureda u Zagrebu, od 5. lipnja do 27. srpnja 2011., tijekom poreznog nadzora nad trgovačkim društvom, nakon što je utvrdila nepravilnosti u knjigovodstvu, od direktorice tog društva zatražila 100.000 kuna kako bi joj zauzvrat izradila zapisnik o poreznom nadzoru u kojemu neće biti navedene utvrđene nepravilnosti.

Ostaje u zatvoru?

Od direktorice trgovačkog društva prekjučer je preuzela 10.000 eura i predala joj radnu verziju zapisnika o poreznom nadzoru.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenice, navodi se u USKOK-ovu priopćenju objavljenom jučer na internetskoj stranici DORH-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:27