PROMJENA VREMENA

Ponesite kišobran! Danas i sutra nas očekuju iznenadni pljuskovi i pad temperature

Očekuje se i prolazno pojačan vjetar, a ponegdje je moguća i obilnija kiša, više od 50 mm u kratkom vremenskom razdoblju
Vinkovci, 270710.Danas iza 16 sati grad Vinkovce pogodio jaki pljusak kise. Temperatura od 22 stupnja celzijusevih i kisa ispraznile gradske ulice.Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibušić / CROPIX

Nakon višetjednih velikih vrućina u sljedećih nekoliko dana čeka nas pravo osvježenje. Naime, već noćas je najzapadnije dijelove Hrvatske pogodila promjena vremena koja je donijela jaku kišu i grmljavinu koji su se ponegdje pretvorili i u oluju.

Takvo će vrijeme danas zahvatiti i veći dio Hrvatske, najavljuju u Državnom hidrometeorološkom zavodu . Danas se očekuje promjenljivo i pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom i grmljavinom koji će donijeti i manji pad temperature.

Pljuskovi i obilnija kiša najvjerojatniji su ujutro i prijepodne uglavnom na području sjevernog Jadrana te Like i unutrašnjosti Dalmacije. Očekuje se i prolazno pojačan vjetar, a ponegdje je moguća i obilnija kiša, više od 50 mm u kratkom vremenskom razdoblju.

Osim u periodima zahlađenja, najviša dnevna temperatura kretat će se uglavnom između 19 i 25 Celzijevih stupnjeva.

Već sutra bit trebalo biti sunčanije i toplije, no još uvijek nestabilno. Kratkotrajni pljuskovi i grmljavina, koje će pratiti dnevni razvoj oblaka, očekuju se u zapadnim krajevima i u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar će biti uglavnom slab.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:46