BLOKIRANI

POMEO IH STEČAJ Prva politička stranka koja mora ići u likvidaciju: 'Svaki put kad platimo jedan dug, pojavi se neki novi'

 Davor Pongračić/CROPIX

Srpska narodna stranka zbog blokade računa u razdoblju od 3500 dana i duga od 29,2 tisuće kuna na listi je tvrtki za stečaj.

Predsjednik stranke Zoran Kojić jučer nam je potvrdio da će stranka najvjerojatnije ići u likvidaciju jer dugovi iz prošlosti, kaže, iskaču poput kostura iz ormara te ih oni nisu u mogućnosti podmiriti.

Kazne DIP-a

Najviše se nagomilalo kazni jer bivše stranačko vodstvo nije na vrijeme podnosilo izvješća o financiranju Državnom izbornom povjerenstvu, no ni to nije sve jer svaki put kad platimo jedan dug, pojavi se neki novi - objasnio je Kojić koji je funkciju predsjednika preuzeo krajem 2013. godine.

Tužba Gredelja

Kojić se prisjetio da su financijski problemi počeli zbog tužbe odvjetnika Vladimira Gredelja kojega je bivši, danas pokojni predsjednik Milan Đukić uvrijedio rekavši da je odvjetnik Gredelj izjavio još 2002. godine “da je samo mrtav Srbin dobar Srbin”.

Zbog te izjave Gredelj je tužio Đukića i Srpsku narodnu stranku te tražio kunu i ispriku, na što Đukić nije pristao. - Tužba je ipak povučena, no onda su se počele nagomilavati kazne zbog tih izvješća DIP-u. - prisjeća se Kojić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:31