ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU

Policija uhitila ubojicu i pomagača: Dvojica dostavljača ugušila su Silviju zbog 180.000 kn

 Nikola Vilić/Cropix

SPLIT - Policija je uhitila drugog osumnjičenog za smrt 35-godišnje Silvije Lučić, djelatnice mjenjačnice u Supetru, čiji je slučaj u petak zgrozio Hrvatsku. Uhićenje je uslijedilo u petak navečer, nakon priznanja prvog osumnjičenog, Marka Majića zvanog Šilo. Riječ je Neni P. iz Podstrane, nad kojim se upravo vrši kriminalistička obrada, pa tužiteljstvo ne otkriva detalje, piše Slobodna Dalmacija.

Policija je, kako doznajemo, od početka sumnjala da je imao pomagača, jer im je iz načina na koji je nesretna Silvija bila vezana, bilo jasno da to nije mogao napraviti sam.

Poziv 39-godišnje Sandre B. (39), radnice u mjenjačnici "Abigo" u Supetru, u četvrtak oko 21 sat, doslovce je alarmirao bračku policiju. Sandra im je rekla da je mjenjačnica "Abigo" otključana, da vrata nisu razbijena, nego otvorena ključem, da je iz zida iščupana blagajna, da se aktivirao alarm i da ona na mobitel nikako ne može dobiti svoju kolegicu, 35-godišnju Silviju Lučić koja je radila popodnevnoj smjeni, piše Slobodna Dalmacija .

Policajci su krenuli u Ulicu 22. lipnja, na kućni broj 18, gdje Silvija stanuje otkad je stigla iz Vukovara zajedno s majkom i bratom. Zatekli su je oko 22.35 mrtvu, zavezanu za krevet. Ruke i noge su joj bile oblijepljene selotejpom koji je bio omotan i oko djevojčine glave tako da je izgledala kao mumija.

Na jastuku ispod glave nađena je krv, što upućuje na to da je djevojka umrla u mukama od gušenja, zbog čega je došlo do krvarenja u plućnim kapilarama i izbijanja krvi na usta.

Na tijelu nisu nađene ozljede tako da se ne može, za sada, pretpostaviti da ju je počinitelj mučio prije smrti kako bi doznao gdje je ključ mjenjačnice. Očito joj je uzeo ključ iz torbice dok je ona umirala na krevetu. Pet minuta nakon što je otkriveno tijelo mrtve Silvije, ubojica je u vreći nosio sef s oko 180.000 kuna (u domaćoj i stranoj valuti) te ulazi na brod "Hrvat" koji isplovljava iz Supetra za Split.

Marko Majić, zvani Šilo, iz Potravlja, inače 49-godišnji vlasnik tvrtke iz Splita, "ponosni" je vlasnik više od stotinjak raznih prijava, koji je već i odležao sedam godina u zatvoru. Tog Marka Bračani opisuju kao osobu srednjeg rasta s bradicom, koji djeluje puno stariji i koji ima izrazito vlaški smisao za humor, a nitko za njegovu kriminogenu prošlost nije na otoku znao.

Marko Majić (49) slovio je za nenadmašnog provalnika na području bivše Jugoslavije. Njegovi poznanici u rodnom mu selu Potravlju sjećaju se da je zbog serije teških krađa u bivšoj državi odležao sedam godina u Lepoglavi i na Golom otoku. U Potrvlju ima majku i brata kod kojih je navraćao povremeno, najviše dva puta mjesečno.

Kratko se zadržavao i nije bio u prisnijim odnosima s drugim suseljanima koji ga na osnovi dojmova opisuju tihim, mirnim, povučenim i dodaju da nikada nije pio alkohol. Još ima tri ili četiri sestre, sve udane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:11