ZAPLIJENJENE VEĆE KOLIČINE ORUŽJA I EKSPLOZIVA

POLICIJA UHITILA MUŠKARCA S AUTOM PUNIM TNT-a UOČI EU PROSLAVE

ZAGREB - Iako je svečana proslava ulaska Hrvatske u Europsku uniju prošla bez incidenta, neslužbeno se doznaje kako je policija uhitila muškarca s TNT-om i u drugom slučaju pronašla desetak automatskih pušaka.

"Sve je prošlo bez incidenata, ali je bilo sigurnosnih ugrožavanja", izjavio je danas ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, ne želeći govoriti o detaljima tog slučaja.

Najavio je kako će o tome više biti riječi na sutrašnjoj konferenciji za novinare u Ravnateljstvu policije.

Ravnateljstvo policije najavilo je za sutra u 11 sati konferenciju za novinare na kojoj će se predstaviti rezultati rada u proteklih nekoliko dana na osiguranju proslave ulaska Hrvatske u EU, te dovršena kriminalistička istraživanja i realizirana međunarodna potraga.

Mediji su javili kako je policija na putu prema Zagrebu zaustavila i uhitila dobro joj poznatog muškarca s TNT-om u automobilu, dok je u drugom slučaju u jednom autobusu iz BIH u torbi pronašla 12 automatskih pušaka.

"Bilo je za njih posla i to ozbiljnog, ali sve su uspjeli spriječiti na vrijeme tako da je to još jedan dodatan uspjeh", rekao je danas ministar na graničnom prijelazu Obrežje.

Uz ministra Ostojića na konferenciji će govoriti glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, njegov zamjenik Dražen Vitez, načelnik Ureda za posebne poslove sigurnosti Željko Renić te načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:25