ONLINE PRIJAVA KORISNIH PODATAKA

Policija otvara portal nestali.hr, sa profilima svih nestalih osoba u Hrvatskoj

U Hrvatskoj se kao nestalo još vodi oko 2500 osoba.
 Facebook

ZAGREB - MUP će sutra predstaviti internetski portal www.nestali.h r, preko kojeg će biti moguć uvid u Nacionalnu evidenciju nestalih osoba (NENO).

U MUP-u kažu da ih je do te ideje dovelo medijsko aktualiziranje slučajeva nestanaka i na ovaj će način na jednome mjestu objediniti sve profile nestalih, bez iznimaka. Osim baze podataka, portal će omogućavati građanima da online prijavljuju korisne podatke o bilo kojoj nestaloj osobi. To znači da zbog toga više neće morati odlaziti u policijsku postaju.

Iz MUP-a pozivaju obitelji i prijatelje nestalih i širu zajednicu da se uključe u traganje za nestalom osobom jer su upravo oni važan izvor korisnih informacija o navikama i životnom stilu nestale osobe.

Ističu i da su nestanci osoba, posebice maloljetnika i djece, posljednjih godina snažno medijski popraćeni te da je uloga medija u bržem pronalasku nestalih osoba, uz policijske mjere traganja, od ključne važnosti.

Od osamostaljenja Hrvatske do danas nestalima se još vodi oko 2500 osoba, ali pronađenih je tijekom tih godina mnogo više, kažu u MUP-u

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:27