U OKUČANIMA

Policajka u vlaku primijetila tri sumnjiva tipa, kaos je uslijedio u sekundi, letjele i boce

Nakon uhićenja je utvrđeno da su svi nezakonito ušli u Hrvatsku

Ilustracija

 Boris Kovacev/Cropix

Policija je u ponedjeljak na Željezničkom kolodvoru Okučani pronašla tri muškarca za koje su posumnjali da su nezakonito ušli u zemlju. Kako bi im utvrdila identitet i zakonitost boravka u Hrvatskoj, policijska službenica im je rekla da stanu, na što su dvojica počeli bježati, javlja PU brodsko-posavska.

Jednog muškarca je uhvatila za ruku, a on ju je udario po ruci i pobjegao. Naknadno su pronađeni kasnije u Okučanima, gdje su se ponovno sukobili s policijom. Muškarac koji je ranije udario policijsku službenicu i za kojeg je utvrđeno da je marokanski državljanin, pogodio je policijskog službenika bocom punom vode. Bio je savladan uporabom sredstva prisile i uhićen.

Preostala dvojica, državljani Sirije i Palestine, također su bili uhićeni. Marokanski državljanin je prethodno policiji dao lažne identifikacijske podatke i utvrđeno je da su svi nezakonito ušli u Hrvatsku.

Muškarac iz Maroka je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi bio predan pritvorskom nadzorniku. U srijedu ga je sud proglasio krivim i odredio mu kaznu. Policija je priopćila da nastavlja daljnji rad i kriminalističko istraživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 19:18