NOVO VJEŠTAČENJE

Policajac Siniša Šoštarić više puta pucao na Ivana Mamića(18) s udaljenosti manje od metra

Balističar Stojadinović tvrdi da ispaljene čahure nisu premještane
 Damjan Tadic / CROPIX

ZAGREB - Nema nikakvih naznaka da su ispaljene čahure premještane, a udaljenost s koje je policajac Siniša Šoštarić (42) ispalio više hitaca iz pištolja u Ivana Mamića (18) na Jarunu lani u veljači bila je veća od 80 cm, zaključio je na Županijskom sudu u Zagrebu vještak balističar Rade Stojadinović.

Obrana optuženog Šoštarića do sada je bila usmjerena na to da se događaj uopće nije zbio na mjestu koje je navedeno te da je položaj čahura, koje su nađene zbijene jedna do druge, pomalo neobičan. Međutim, vještak Stojadinović je pojasnio da čahure, koje padnu na travnatu površinu, ne odskaču i ne mijenjaju položaj pada. S obzirom na to da su ispaljene s istog mjesta, položaj im je zbijen.

Šoštarićeva braniteljica prigovorila je točnosti toga nalaza, a u spis je priložila nalaz drugog vještaka, Josipa Colarića, čiji su zaključci, tvrdi, suprotni Stojadinovićevima. Iako je rekonstrukcija ubojstva provedena, ali bez Šoštarića, sudsko vijeće prihvatilo je prijedlog obrane pa će se još jednom ići na mjesto događaja, ovaj put s optuženim.

Podsjetimo, Šoštarić se s Mamićem verbalno i fizički sukobio na Remizi, te je krenuo za njim i u Horvaćanskoj u njega ispalio više hitaca. Mladić je od ozljeda umro u bolnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:12