DRAMA U SPLITU

Policajac s Biblijom i križevima već tri dana štrajka glađu u zgradi policije

Zagreb, 181009.Britanski trg.Prosvjed stanara Pantovcaka te okolnih ulica poradi lose organizacije parkiranja Zagrebparkinga.Stanari prosvjeduju jer odnedavno nemaju dovoljno mjesta za praking u spomenutoj ulici, te stoga mjesto za svoj automobil traze u ostalim ulicama, neposredno uz Pantovcak.Na fotografiji: policajac koji je upucen na mjesto prosvjeda, uzima osobne podatke jednog od prosvjednika.Foto: Vjekoslav Skledar / CROPIX
 Vjekoslav Skledar/CROPIX

SPLIT - S križevima i Biblijom policajac iz Trilja već tri dana štrajka glađu u zgradi Policijske uprave splitsko-dalmatinske i to navodno zbog stegovnog postupka koji je protiv njega pokrenut.

Nezadovoljni je policajac prosvjed započeo pred zgradom policijske uprave u petak s kršćanskim obilježjima. Dan kasnije, uspio je ući u predvorje zgrade, gdje na prostirci i spava. Ne jede ništa, konzumira samo vodu. Odbija svaki kontakt s novinarima. Ne govori. Ne dopušta ni da ga se slika.

Njegove kolege su pozvale Hitnu pomoć, koja ga je pregledala , utvrdila da njegovo stanje nije rizično i potom napustila. Neslužbeno doznajemo, kako je razlog ovog neobičnog prosvjeda stegovni postupak pokrenut protiv policajca, a zbog kojeg je navodno zapao u egzistencijalne probleme budući da ne može otplaćivati kredit.

U policijskoj upravi još ne znaju što će napraviti sa upornim prosvjednikom koji zgradu ne napušta. . Stegovne mjere , kako neslužbeno saznajemo, policajcu su uslijedile nakon što je odbio poslušati zapovijed. No, od glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske Marine Kraljević Gudelj nismo uspjeli doznati detalje ovog slučaja, nego nam je samo šturo rečeno kako je postupak u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 11:30