ISTRAGA, ALI NE O AFERI SPICE

Polančeca policija ispitivala o prodaji odmarališta u Pirovcu

Prilikom odlaska s funkcije Polančec je rekao da treba istražiti kako je Mesićev rođak kupio odmaralište
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Donedavni potpredsjednik Vlade Damir Polančec u četvrtak je ispitan u policiji u Koprivnici kao svjedok u kriminalističkoj obradi vezanoj za prodaju odmarališta u Pirovcu.

Riječ je odmaralištu koje je Podravka 2001. prodala Gradu Koprivnici za 1,5 milijuna kuna, a koje je prije dvije godine prodano za oko 25 milijuna kuna Žarku Pavlini.

Ispitan i gradonačelnik

Polančec je prilikom “odlaska” isticao kako bi mjerodavna tijela trebala istražiti taj slučaj i okolnosti pod kojima je Pavlina, rođak predsjednika Mesića, kupio odmaralište.

Koprivnička policija otvorila je slučaj i ispitala niz osoba, počevši od gradonačelnika Koprivnice Zvonimira Mršića. O samoj aferi vezanoj za kupnju dionica Podravke, odnosno slučaju Spice, Polančec nije ispitivan.

Potvrda ministarstva

Kako neslužbeno doznajemo, uz formalnu istragu Uskoka protiv pritvorenih Podravkinih menadžera i dalje se provodi intenzivna obrada o sumnjivom poslovanju Podravke i zadarske Adrije. Istražitelji su navodno naišli na niz sumnjivih transakcija.

Naime, Podravka je od zadarske tvornice ribljih konzervi kupila brand Eva. Kako doznajemo, čini se da je Podravka plaćala Adriji i nabavku sirove ribe, skladištenje, nabavku folija za konzerve na Sejšelima i druge troškove, da bi na koncu plaćala i gotov proizvod. Dakle, praktično dvostuku cijenu. Na taj način u poslu s Adriom “zavrtjelo” se više stotina milijuna kuna. Uglavnom Podravkinih. Zanimljivo je da su i Adria i tvrtka Dalmacija Riba, koja je sudjelovala u proizvodnji, od ministarstva za isti posao dobile državne poticaje. Zbog sumnji da su isposlovali dvostruke poticaje u iznosu od 10 milijuna kuna, Ministarstvo poljoprivrede je započelo nadzor, a to je potvrdio i glasnogovornik Mladen Pavić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:49