POLANČEC ISPRED KUĆE

Polančec: U državi ima nedodirljivih, ali ja u tu skupinu ne spadam

 Nikola Wolf/Cropix

KOPRIVNICA - Damir Polančec, bivši potpredsjednik Vlade prije nepunih sat vremena održao je konferenciju za novinare ispred obiteljske kuće u Koprivnici.

Polančec je osumnjičen za poticanje na kazneno dijelo kojim je Podravki nanesena šteta do 10 milijuna kuna. Šteta za koju se sumnjiči Polonačec navodno nije vezana uz posljednja uhićenja tijekom kojih je priveden i njegov kum Nevio Prlog.

SVE O AFERI PODRAVKA

Kao i uvijek predložio je pravila igre i zamolio da se nakon toga ne uznemirava njegova privatnost, a prvenstveno njegove obitelji i tasta. Obećao je da će uvijek biti dostupan.

Polančec je osumnjičenik u istrazi oko trasakcija novca u aferi Spice koju je USKOK pokrenuo u listopadu prošle godine. Kazao je da je za pokretanje istražnog postupka doznao iz medija što smatra neprimjerenim.

- Pogledam web USKOK-a i doznam da je pokrenut postupak protiv hrvatskog državljanina '67 godišta, no moje ime i inicijali se ne spominju. Neki vaši kolege su rekli da su dobili potvrdu iz najviših krugova da se radi o meni - rekao je Damir Polančec.

Dodaje kako ni od Državnog odvjetništa i iz USKOK-a nije dobio nikakvu službenu potvrdu da se radi o njemu. Nadalje, kazao je da može samo špekulirati na osnovu onoga što je čuo iz medija.

- Zvali su me tisuću puta i svaki put druge verzije. Ne tražite od mene da špekuliram. Ni jedna verzija događaja mi nije izgledala suvislo i ne znam kako da definiram ovu situaciju. Čista bedastoća - izjavio je Polančec.

Prokomentirao je i izjavu svojih stranačkih kolega da nema nedodirljivih, što je izjavio potpredsjednik Vlade Darko Milinović. Polančec je kazao da i on želi vjerovati da u ovoj zemlji nema nedodirljivih, ali naglašava kako je davno izgubio te iluzije.

- Otvorio sam mnogo slučajeva koje bi trebalo procesuirati, ali očito nikome nisu bili zanimljivi. Nažalost, u ovoj zemlji ima nedodirljivih, ali ja u tu skupinu ne spadam i kada sam odlazio iz Vlade učinio sam to u trenutku kada sam želio pomoći Jadranki Kosor, predsjednici Vlade, stranci i cijeloj koaliciji - izjasnio se Polančec.

Naglašava kako se tom prilikom odrekao svih povlastica. Ako je istražni postupak protiv njega pokrenut, Polančec naglašava kako je dostupan svima za suradnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 14:30