BIVŠI POTPREDSJEDNIK VLADE OPET NA METI USKOK-A

Polančec o Sanaderu: Prevaren sam i izmanipuliran. Nije mi jasno kako sam opet samo ja osumnjičen

Zagreb, 200511.Amruseva 7.Ured odvjetnika Ante Nobila.Press konferencija bivseg potpredsjednika vlade Damira Polanceca na aktualne teme iz politickog zivota Hrvatske.Foto: Goran Mehkek / Cropix
 Goran Mehkek / Cropix

ZAGREB - Bivši potpredsjednik Vlade RH Damir Polančec u današnjem je priopćenju potvrdio da je zahvaćen novom istragom USKOK-a protiv bivšeg premijera Ive Sanadera , te je istaknuo da je prevaren i izmanipuliran ako je istina da je Sanader uzeo mito.

Sanader: To su laži i podmetanja. Ježić si pokušava kupiti slobodu. Kosor: Dobar dan, doviđenja!

- Ako je točno da je Sanader primio mito kako se to navodi u nalogu za istragu - onda se kao i svi članovi vlade i predsjedništva HDZ-a osjećam prevareno i izmanipulirano - kaže Polančec.

- Sve ključne odluke donošene su na Predsjedništvu HDZ-a i na užem kabinetu Vlade RH, i nije mi jasno kako sam opet samo ja osumnjičen. Radio sam u najboljoj vjeri i najbolje što sam znao i kada je Vlada RH usvajala ugovore smatrao sam, kao uostalom i svi ostali članovi vlade koji su za usvajanje istih glasovali, da su ugovorima zaštićeni vitalni interesi Hrvatske - ističe bivši potpredsjednik Vlade.

Polančec će iskaz USKOK-u dati nakon dogovora sa svojim odvjetnikom početkom idućeg tjedna, nakon što se on vrati s puta. Kako tvrdi Polančec, USKOK ga ne tereti za primanje mita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:32