SVE DEMANTIRA

Polančec: Ne znam ništa o ugovorima između Podravke i OTP-a

 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB – Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec priopćenjem je reagirao na napise u medijima o povezanosti pregovora Vlade i Mola s Podravkom i OTP bankom.

„Sadržaj ugovora između OTP banke i Podravke nije mi poznat, jer ih naprosto nikada nisam vidio, niti sam sudjelovao u njihovom nastajanju. Nije mi jasan razlog njihovog neobjavljivanja i doista mislim da bi ih zbog sveg što se uz njih veže – najbolje bilo objaviti“, stoji u priopćenju.

Polančec u priopćenju ističe da nikada nisam bio ni na kakvim sastancima u OTP banci ni u jednoj zemlji te da ne poznaje ni jednog menadžera te banke.

Također niječe da je posljednjih mjeseci bio u ikakvom kontaktu s bivšim premijerom Ivom Sanaderom te da nakon odlaska iz Vlade nema nikakve kontakte s MOL-om.

Polančec ističe da nije upoznat s odnosima MOL-a i OTP banke, ni u kontekstu ugovora Podravke i OTP-a ni u bilo kojem drugom kontekstu. U potpunosti odbacuje da su pregovori oko odnosa hrvatske Vlade i MOL-a tekli paralelno sa pregovorima OTP banke i Podravke te da su međusobno povezani.

U priopćenju je također podsjetio na kronologiju privatizacije Ine od 2003. te ističe da hrvatska Vlada od 2004. godine na ovamo nije MOL-u prodala niti jednu dionicu Ine .

Polančec drži da su sklopljenim ugovorima zaštićeni vitalni interesi Republike Hrvatske te ih smatra povoljnim za Republiku Hrvatsku i odbacujem sve insinuacije o bilo kakovom pogodovanju MOL-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:08