PRVI NESPRETNI KORACI

POKVARENI TELEFONI U MOSTU? 'Prgomet je rekao da nećemo dati mandat ni Karamarku ni Milanoviću? Ja nemam tu informaciju'

 Srđan Vrančić / CROPIX

Gostujući u RTL Direktu, Drago Prgomet poručio je jučer kako se nova vlast neće moći oformiti bez MOST-a, te da će upravo oni predložiti budućeg mandatara, koji neće biti ni Tomislav Karamarko ni Zoran Milanović.

"Predsjednica će se držati svojih ustavnih obveza, ali o novom mandataru odlučit će MOST, a to neće biti ni Milanović ni Karamarko - kazao je Prgomet. No njegov stranački kolega Robert Podolnjak, prvi čovjek Mosta u III. izbornoj jedinici, nije upoznat s informacijom o predlaganju mandatara vlade.

Podolnjak, inače izvanredni profesor na Katedri za ustavno pravo zagrebačkog Pravnog fakulteta, gostovao je u emisiji Hrvatskog radija za koji je rekao: “Ja nemam tu informaciju, morat ćete to pitati gospodina Prgometa. Od jučer do danas nismo se čuli tako da nemam tu posljednju informaciju, ako je uopće točna.”

Podolnjak je pričao i o uvjetima koje će Most postaviti za davanje potpore jednoj od dviju najvećih koalicija: “Popis zahtjeva ključnih za davanje potpore jednoj od koalicija za sastavljanje nove vlade se intenzivno radi sa vremenskim rokovima potrebnim za provedbu tih reformskih zahvata i ja vjerujem da će to biti gotovo sljedećih maksimalno 7-10 dana.”

Još je dodao: “To su zahtjevi koji se odnose na gospodarski, monetarni i porezni sustav, a io se odnosi na reformu pravosuđa, reformu uprave i reformu lokalne i regionalne samouprave.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 06:55