NIJE INFORMIRALA

POKRENUT POSTUPAK PROTIV MARINE LOVRIĆ-MERZEL Županica i Ivan Račan u sukobu interesa?

Osim protiv njih dvoje, povjerenstvo je pokrenulo postupke i protiv sedam članova uprave HEP-a
Sisak, 100911.U Voloderu kod Popovace odrzane su Voloderske jeseni, trodnevna priredba u cast grozda i berbe. Sve je pocelo rezanjem prvih grozdova kod kleti obitelji Suto iznad Volodera. Na slici: Zupanica Marina Lovric Merzel prikljucila se beracima grozdja.Foto: Mate Piskor / CROPIX
 Mate Piškor / CROPIX

Zbog mogućeg kršenja Zakona o sprječavanju sukoba interesa Povjerenstvo je pokrenulo je postupak protiv sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić-Merzel i SDP-ovog saborskog zastupnika Ivana Račana, doznaje Večernji list.

Županicu Lovrić-Merzel tereti se da je Županija financirala lokalnu radijsku postaju u kojoj je jedan od suvlasnika njen muž. Financiranje kao takvo nije sporno, ali je problem što o tome nije obavijestila povjerenstvo koje u takvom slučaju daje upute kako napraviti da sve bude transparentno, rekla je za Večernji list predsjednica povjerenstva Dalija Orešković.

Kada je riječ o Ivanu Račanu, problem je u tome što nije na vrijeme prenio upravljačka prava u privatnoj tvrtki. Naime, u tome je kasnio preko godinu dana.

Osim protiv njih dvoje, povjerenstvo je pokrenulo postupke i protiv sedam članova uprave HEP-a i to jer su istodobno članovi nadzornih odbora drugih trgovačkih društava, što je protivno zakonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:46