PREBAČEN U KBC SPLIT

Pogledajte prvu fotografiju Luke Bebića u bolnici! Noć je prošla mirno i osjeća se dobro

Prva liječnika pomoć mu je pružena u Domu zdravlja Metković. Leži na Odjelu intenzivne njege
 Joško Šupić/Cropix

NOVO >>> 10:00 - Ministarstvo zdravstva izvijestilo je kako se Luka Bebić osjeća dobro te da je noć prošla mirno. Liječnici su danas ponovo isključili mogućnost infarkta, no tijekom dana Bebić će biti podvrgnut daljnjim pretragama. Detaljnije informacije javnosti će biti prezentirane poslijepodne.

07:25 - Vladimir Šeks, potpredsjednik Hrvatskog sabora, u ponedjeljak kasno navečer posjetio je Luku Bebića u splitskom Kliničkom bolničkom centru (KBC). Nakon izlaska iz prostorija Intenzivne koronarne jedinice, gdje se Bebić oporavlja, Šeks je izjavio kako se njegov stranački kolega osjeća 'jako dobro' te da bi već u danas mogao biti pušten iz bolnice.

Iako nije želio govoriti o mogućoj Bebićevoj dijagnozi, Šeks je kratko rekao da 'nije ono što se mislilo da jest'.

Šeks i Bebić razgovarali su puna dva sata, a na pitanje tematike potpredsjednik Sabora je odgovorio 'o svemu i svačemu'.

23:02 Luka Bebić puno je bolje. Osjeća se odlično i već se počeo šaliti u svom poznatom stilu. Kad sam ga nazvao i rekao mu kako ćemo se vidjeti u srijedu kad dođem u Split otvoriti novi odjel u bolnici, nasmijao se i odgovorio mi: „Pa, neću ja ministre biti ovdje do srijede'.

Ministar zdrastva Darko Milinović nam je također potvrdio kako prve pretrage pokazuju da se kod Bebića, koji se trenutačno nalazi na odjelu intenzivne njege, ne radi o akutnom infarktu miokarda.

- Još nije točno utvrđeno o čemu je riječ, daljni dijagnostički postupci su u tijeku, ali prve informacije su ohrabrujuće, rekao nam je Milinović i dodao kako će Bebić ostati u splitskoj bolnici jer nema potrebe da se premješta u Zagreb.

METKOVIĆ - Predsjedniku Sabora RH Luki Bebić pozlilo je danas u 16 sati dok je boravio na svojoj vikendici u Komarnoj, blizu Dubrovnika. Prva liječnička pomoć pružena mu je u Domu zdravlja Metković. U 17.30 Bebić je helikopterom HV-a prebačen na liječenje u Split.

Liječnici splitske bolnice opovrgnuli su prva izvješća da je šef Sabora doživio infarkt.

Tvrde kako u ovom trenutku nema znakova da je doživio srčani udar. Luka Bebić je pri svijesti i komunicira s okolinom. Leži na intenzivnoj njezi KBC-a Split.

- Ne mogu reći je li mu život ugrožen, no nema sigurnih znakova infarkta miokarda - rekao je ravnatelj KBC-a Split dr. Dujomir Marasović ispred bolnice novinarima.

Dr. Marasović je izvijestio da je napravljen EKG nakon čega će uslijediti krvne i ostale pretrage kojima će se utvrditi o čemu se radi.

U posjet Luki bebić stigli su među ostalim njegova kćer Asja Bebić, Vladimir Šeks i župan Ante Sanader.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:28