RAZLAZ

'PODUZMITE NEŠTO, OVO JE NESNOSNO!' Naprasno prekinut karnevalski party u Splitu zbog građana uznemirenih techno glazbom

Split, 060216Program Love Carnival na Peristilu i kod Zlatnik vrata prekinut je ranije od najavljivanog. Organizator Miljen Chovan zamoljen je da program prekine iako je imao sve dozvole.Na fotografiji: Ples kod Zlatnih vrata.Foto: Jakov Prkic / Cropix
 Jakov Prkic / EPH

Kako niti jedan događaj u Splitu ne može proći bez problema, te tradicije, nažalost nije bio pošteđen ni Spli'ski krnjeval. Naime, u subotu je navečer naprasno prekinut Love Carnival Rave, techno party koji je iza 14 sati započeo na Peristilu i ispred Zlatnih vrata, javlja Slobodna Dalmacija .

Kako je kazao Miljen Chovan, organizator karnevala i ovog događaja, tijekom večeri je iz Grada Splita zamoljen da se party prebaci u dvoranu na Gripe ranije nego je to inače bilo planirano, to jest u 21 sat umjesto u ponoć.

- Ne želim se zamjerati nikome niti se kačiti okolo, zato jer sam htio napraviti karneval za Splićane - kratko je za Slobodnu kazao Chovan, izrazivši žaljenje što su posjetitelji ostali uskraćeni za dobar dio zabave, a došli su iz cijelog svijeta.

Za komentar na ovu naprasnu odluku Grada Slobodna je nazvala gradonačelnika Splita Ivu Baldasara, no on je samo putem SMS-a kratko poručio kako je dogovorno skraćen program 'zbog negodovanja dijela naših sugrađana radi buke zbog preglasne glazbe, ali i zbog negodovanja konzervatora'.

Navodno konzervatori ne smatraju primjerenim da se ovakvi partyji održavaju na lokacijama kao što su Peristil i Zlatna vrata.

I na društvenim mrežama su se zažarile tastature od negodovanja zbog buke i glasne glazbe u centru grada, mada, koliko se ekipa Slobodne uspjela uvjeriti, pretjeranih decibela nije bilo.

Oko 19.30 sati ispred Zlatnih vrata bilo je tek 50-ak mahom mlađih partijanera koji su plesali uz lagane house ritmove, dok se na Peristilu, na sablasno praznom Carskom trgu, raspremala oprema. Informacija da je došlo do prekida partyja do ekipe Slobodne na livu mjesta prvo je stigla od jednog našeg poznatog DJ-a.

Vrativši se opet ispred Zlatnih vrata, Miljen Chovan je okupljenima kazao kako moraju prekinuti DJ program te da se svi sele na Gripe u 21 sat.

- Prvih 50 koji dođu na Gripe imaju mukte upad! Sada ide zadnja pjesma, ajmo malo party, ajmo malo ljubavi, nećemo se s nikim kačiti! - poručio im je s pulta, da bi nešto iza 20 sati, i mikseta na ovoj lokaciji utihnula.

Miljen Chovan (Foto: Jakov Prkić / EPH)

Očekivano, mladi partijaneri najavu o gašenju glazbe već u 20 sati dočekali su s negodovanjem pa su je popratili zvižducima. Neki su zazivali gradonačelnikovo ime u negativnom kontekstu, ali većina se na kraju pomirila s novonastalom situacijom i mirno se razišla.

Policija zatrpana pozivima građana

Splitska je policija zbog nesnosne buke prekinula techno party "Love Carnival Rave" koji se održava u sklopu Splitskog krnjevala 2016., a započeo je u subotu u 14 sati na Peristilu i kod Zlatnih vrata, potvrđeno je to u policiji u kojoj kažu da su imali brojne pozive uznemirenih građana koji su tražili da nešto poduzmu.

Techno party u središtu grada, na kojem nastupa 35 DJ-eva iz gotovo cijelog svijeta, nakon ponoći se trebao preseliti u dvoranu na Gripama, no kako su građani cijelo popodne zvali policiju nešto prije 20 sati zabava je prekinuta i već u 21 sat prebačena na Gripe. (H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:57