OPORBA SE DOGOVORILA

Podjela oporbenih pozicija: HDZ-u oba mjesta potpredsjednika Sabora - možda na jedno bude imenovana i Jadranka Kosor?

Osobe koje će zauzeti te funkcije mora odrediti Predsjedništvo HDZ-a
Zagreb, 170611.U povodu obiljezavanja 22. obljetnice HDZ-a Predsjednistvo HDZ-a, na celu s predsjednicom HDZ-a Jadrankom Kosor, odrzali svecanu sjednicu u prostorijama NK Jarun. Na slici: Jadranka Kosor i Branko Bacic.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

HDZ će dobiti oba mjesta potpredsjednika Sabora koja pripadaju oporbi, načelno su dogovorili predstavnici oporbe, potvrdio je glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić .

On je najavio kako će njegova stranka u odborima preuzeti i većinu predsjedničkih mjesta predviđenih za oporbu.

Konačan i detaljan dogovor o raspodjeli funkcija biti će moguć tek nakon što Kukuriku koalicija odredi koliko će biti vladajućih tijela u sedmom sazivu Sabora.

Nije isključena mogućnost da potpredsjednica sabora bude i prijašnja premijerka Jadranka Kosor, ali konačnu odluku će donijeti Predsjedništvo HDZ-a, objasnio je Bačić.

HDSSB se ne protivi HDZ-ovom preuzimanju potpredsjedničkim pozicija u Saboru, ali na podjelu će još pričekati sastanak s vladajućom koalicijom. Hrvatski laburisti su zadovoljni načelnim dogovorom postignutim na sastanku na kojem su sudjelovali i predstavnici HSS-a, HSP-a Ante Starčević i DC-a. Nisu se pojavili predstavnici Kerumovog HGS-a niti neovisne liste don Ivana Grubišića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 11:33