ZIMA STIGLA NA VRATA

POČEO JE BIJELI VIKEND Snijeg pada na Sljemenu, zabijelila se Istra i otok Cres! U subotu i nedjelju nas očekuju minusi

Delnice, 281012. - Sa promjenom kazaljki sata i zimskim racunanjem vremena pao je i prvi ovosezonski snijeg u Gorskom Kotaru. Gorane ovaj snijeg nije iznenadio, te promet tece normalno, a zivot u Delnicana se nastavlja svojim tokom u zimskim uvjetima snijega, hladnoce i dugih noci.Foto: Zeljko Sop / CROPIX
 Željko Šop / CROPIX

Snježni vikend počeo je već u petak. Toliko najavljivani snijeg pao je danas u Istri, Rijeci, te čak i na otoku Cresu.

U petak kasno navečer i u noći na subotu obilnije oborine, na moru kiša i susnježica, a u unutrašnjosti Istre iznad 300 metara nadmorske visine uglavnom snijeg uz stvaranje pokrivača debljine do 10 cm. U prvim satima subote zapuhat će olujna bura sa orkanskim udarima! U subotu snijeg je moguć i uz obalu uz mjestimično stvaranje tanjeg pokrivača, prvenstveno na istoku Istre i na Kvarneru, javlja Istramet.

Kako je dojavio Državni hidrometeorološki zavod u 18 sati snježne pahulje nadvile su se i nad Sljeme.

Sutra će diljem Hrvatske biti oblačno s povremenim snijegom, u gorskim predjelima i obilnijim, a uz kišu, snijega će ponegdje biti i na sjevernom Jadranu. U Dalmaciji kišovito. Puhat će slab i umjeren, prema kraju dana mjestimice i jak sjeverac i sjeveroistočnjak. Na sjevernom Jadranu jaka i olujna bura s orkanskim udarima. Na južnom dijelu u početku će puhati jak i olujan južni i jugoistočni vjetar, koji će do kraja dana također okrenuti na buru i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u kopnenom području uglavnom između -5 i 0, na sjevernom Jadranu 2 i 7, a u Dalmaciji 8 i 13 °C.

U Zagrebu će prevladavati oblačno s povremenim snijegom. Puhat će slab i umjeren, a prema kraju dana i jak sjeveroistočnjak. Temperatura zraka od -3 do 0 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 03:14