UTRKA ZA PANTOVČAK

Počela kampanja za 12 kandidata

Svojim biračima danas su se obratili Ivo Josipović, Nadan Vidošević i Dragan Primorac

ZAGREB - Nakon što je izborno povjerenstvo proglasilo pravovaljanima 12 kandidatura za šefa države, jučer je i službeno počela izborna kampanja predsjedničkih kandidata koja će trajati do 25 prosinca.

Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović najglasnije je započeo kampanju: uz pjesmu Put ka sreći, obratio se građanima ispred zagrebačkog HNK i potom zajedno sa suprugom i članovima izbornog stožera sjeo u autobus i krenuo u obilazak Varaždinske županije.

Ne birajte me jer sam lijep

- Ulazim u ovu utrku jer mi je dosta pljačke, jer mi je zlo od lupeža koji izigravaju uspješne političare rugajući se zdravoj pameti i svima nama, rekao je Josipović. Najoštrije poruke uputio je nepravdi i korupciji u skladu sa svojim predizbornim sloganom “Pravda za Hrvatsku”.

Nezavisni kandidat Nadan Vidošević kampanju je započeo iz Novinarskog doma. - 27. prosinca nećete me birati zato što me volite, jer sam pametan, jer sam lijep, birat ćete me jer vjerujete da znam bolje nego drugi, poručio je Vidošević.

Poruke iz stožera

I nezavisni kandidat Dragan Primorac na početku službene kampanje obratio se javnosti iz svog stožera gdje je predstavio glavne smjernice svoje kampanje, kao i svoja dva predizborna spota.

Primorac je istaknuo da će u kampanji zahtijevati objavu imovinskih kartica svih predsjedničkih kandidata i to prije dolaska na dužnost i danas.

- Hrvatska treba lidera koji će ju uvesti u Europu i približiti svijetu, kazao je Primorac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:06