RAZGOVOR U BANSKIM DVORIMA

PLENKOVIĆ ZBOG KORONAVIRUSA SAZVAO HITAN SASTANAK S ČLANOVIMA KRIZNOG STOŽERA Ministar Beroš sutra putuje u Rim na poziv talijanskog kolege

 
Andrej Plenković
 Damjan Tadic / CROPIX

Premijer Andrej Plenković pozvao je na sastanak u Banske dvore članove Kriznog stožera Ministarstva zdravstva kako bi razgovarali o opasnosti od širenja koronavirusa. Razgovor je počeo u 19 sati, a stručnjaci će premijeru predstaviti sve preventivne mjere protiv širenja koronavirusa, piše Dnevnik.hr.

U utorak u Rim putuje ministar zdravstva Vili Beroš sa svojim timom.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, u Rim idu na poziv talijanskog ministra zdravstva koji je pozvao kolege iz susjednih zemalja na razmjenu iskustava.

Podsjetimo, svih šest uzoraka pacijenata sa sumnjom na korona virus koji su u ponedjeljak testirani u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" je negativno.

Od šest testiranih uzoraka na koronavirus (COVID-19) - po jedan je bio iz Splita i iz Rijeke i po dva uzorka iz Zagreba i iz Siska.

U dosadašnjim testiranjima u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" niti jedan uzorak nije bio pozitivan.

Zbog sprečavanja koronavirusa Hrvatska je od noćas uvela zdravstveni nadzor za sve osobe koje dolaze iz talijanskih pokrajina Veneto i Lombarija, a i dalje vrijede mjere nadzora za sve osobe koje su iza 16. veljače boravile u Kini i Južnoj Koreji, izvijestio je u ponedjeljak Krizni stožer Ministarstva zdravstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:43