‘OVO JE SMIJEŠNO‘

Plenković progovorio o razgovoru s Milanovićem iza zatvorenih vrata: ‘Želim raščistiti tu priču‘

Niti je itko od nas bilo što komentirao, niti je taj razgovor iza zatvorenih vrata bio nešto posebno neobičan, poručuje Plenković
 Goran Mehkek/Cropix

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se na 'iskrice' tijekom jučerašnjeg razgovora s predsjednikom Zoranom Milanovićem, o čemu je jučer pisao Jutarnji list, a zbog čega je Milanović danas bio izrazito ljut.

- Niti je itko od nas bilo što komentirao, niti je taj razgovor iza zatvorenih vrata bio nešto posebno neobičan. Sve što sam imao kazati, rekao sam na presici. Prema tome, meni to da vam pravo kažem djeluje sve skupa smiješno. Ono što je bilo bitno je donijeti potpise i dobiti mandate za sastavljanje vlade. Sve ovo drugo mi djeluje više na razini nekakvih neutemeljenih tračeva. Tako da, ovo što smo mi reagirali je bilo da raščistimo tu priču, poručio je Plenković iz Bruxellesa, gdje sudjeluje na samitu europskih čelnika.

Podsjetimo, jučer je Plenković predsjedniku Milanoviću predao 76 potpisa potrebnih za sastavljanje Vlade. Pritom je njihov sastanak, kako je Jutarnji jučer doznao od obaviještenih izvora, protekao srdačno, ali u dociranju predsjednika Republike premijeru. "Pametovao" mu je, kažu izvori, oko Stožera civilne zaštite, krititizirao (ne)donošenje Zakona o obnovi Zagreba nakon potresa, a u negativnom kontekstu spominjao je i "žetončiće".

Milanović je kasnije reagirao rekavši da nije trebalo objaviti detalje razgovora u četiri oka.

- To je jako ružno, znate, to je prilično ozbiljan primitivizam uopće da se netko usudi prepričavati razgovor dvojice ljudi u četiri oka, rekao je danas Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:02