PREMIJEROVA PORUKA

Plenković: ‘Ne vidim potrebu za izvanrednom sjednicom Sabora. Neka Milanović odluči‘

‘To pravo po Ustavu pripada predsjedniku Republike, a čuli ste njegov stav o takvoj inicijativi‘

Andrej Plenković

 Emmanuel Dunand/Afp

Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak u Bruxellesu da oporba ima pravo koristiti sve mehanizme i instrumente, ali da ne vidi potrebe za izvanrednom sjednicom Hrvatskog sabora i da je odluka o tome na predsjedniku Republike.

Devet oporbenih saborskih klubova uputilo je u utorak predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću formalni prijedlog da temeljem svojih ustavnih ovlasti zatraži izvanredno zasjedanje Hrvatskog sabora s dnevnim redom od dvije točke: zaključak o statusu radnika u tijelima sudbene vlasti i državnom odvjetništvu te zaključak o zaduženju Vlade da razriješi odgovorne u aferi „plin za cent”.

“To pravo po Ustavu pripada predsjedniku Republike, a čuli ste njegov stav o takvoj inicijativi”, rekao je Plenković.

Podsjetio je da je prošlog tjedna na nadležnom saborskom Odboru za gospodarstvo više sati vođena rasprava u kojoj su sudjelovali svi akteri povezani sa situacijom koja je nastala s viškovima plina.

“Mislim da je ta rasprava pokazala stav hrvatske Vlade i svih aktera da nam je u cilju rasvijetliti do kraja ovu situaciju koja je nastala s viškovima plina. Ne vidim da bi se tu nešto posebno novoga ili drugoga uspjelo saznati na nekoj plenarnoj raspravi”, rekao je Plenković dodajući da je dobro da je ta rasprava održana prije nego što je zaključena proljetna sjednica Hrvatskog sabora.

Na pitanje kada će se rasvijetliti sve pojedinosti oko prodaje viškova plina po iznimno niskim cijenama, Plenković je rekao da se “slaže mozaik”.

“Ovo je vrlo kompleksna tema koja je mnoge zatekla i zato uzimamo određeno vrijeme da zaista ispitamo sve do kraja, to je ono što je ključno”, rekao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:32