PRESICA ISPRED BANSKIH DVORA

'PLAN 21 JE MRTAV. NJIHOVA POLITIKA JE ELEMENTARNA NEPOGODA' Kosor i Ferdelji oštro kritizirali Vladu

 Admir Buljubašić / CROPIX

ZAGREB - Plan 21 je mrtav, a rezultati Vlade su gospodarska elementarna nepogoda za građane, ocijenio je uoči današnje sjednice Vlade šef HSLS-a Darinko Kosor.

Kosor je, zajedno s Vladimirom Ferdeljijem, HSLS-ovim i HSS-ovim kandidatom za gradonačelnika Zagreba, te sa šefom zagrebačkog HSS-a Nenadom Matićem, ispred Banskih dvora održao izvanrednu konferenciju za novinare.

Na njoj je ocijenio da i lijevi i desni zamagljuju razmjere krize ideološkim raspravama, te da je vrijeme za radikalno smanjenje poreza i administracije. Pozvao je i na raspisivanje izvanrednih izbora nakon ulaska Hrvatske u EU.

„Njihova politika je prava elementarna nepogoda“, istakao je Kosor, koji smatra da promjene trebaju krenuti iz Zagreba, no da njih ne može donijeti Rajko Ostojić, koji je, po njemu, jednak Zoranu Milanoviću.

Sličan stav ima i Ferdelji, koji je istakao da se Vladina politika temelji na povećanju ionako visokih poreza, rasprodaji imovine i novom zaduživanju. Ferdelji se usprotivio se i najavljenoj prodaji Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke.

„Vladin plan ekonomske politike najkraće je nazvati – poraz!“, zaključio je Ferdelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:41