PINČIĆ NAPALI NA FESTIVALU TOLERANCIJE ‘Mnogi roditelji rade čitave dane, a nema im tko čuvati djecu’

Pravobraniteljica je stala u obranu Doris Pinčić, ali kaže: interes djeteta je najvažniji
Zadar, 170813.Mlada glumica Doris Pincic koja je glumila u popularnoj seriji Larin izbor.Foto: Jure Miskovic / CROPIX
 Jure Miskovic / CROPIX

Ovaj bezazleni događaj ukazuje na netoleranciju prema djeci i to nije dobro - komentirala je Ivana Milas Klarić, pravobraniteljica za djecu, ispad koji se u četvrtak dogodio na Festivalu tolerancije u Zagrebu kada je žena iz publike dobacivala zvijezdi hrvatskih sapunica Doris Pinčić Rogoznica.

Fenomen sapunica

Podsjetimo, glumica je držala predavanje na temu “Fenomen sapunica: tiha ženska revolucija” i sa sobom je povela jednogodišnjeg sina Donata kojeg je držala u krilu. Očekivano, razigrani mališan nije pomno pratio društvenu temu i mamu je povremeno omeo u njezinu izlaganju, što je pak razljutilo jednu gospođu u publici. - Niste mogli ostaviti dijete doma, vjerojatno želite biti u centru pažnje - glasno je doviknula nezadovoljna žena koja je, po svemu sudeći, smatrala da dječaku nije mjesto na konferencijskom izlaganju. - Zar vam smeta dijete? - pitanjem je uzvratila Zadranka, na što joj je žena ljutito odgovorila: - Smeta, jer mislim da to nije normalno! Glumica je pokušala objasniti da je sina povela jer ga nije imao tko čuvati. Zbog neugodnog događaja prekinula je izlaganje. Prozivanje nepoznate žene prokomentirala je riječima da se “nije naljutila niti ju je taj događaj pogodio jer se radi o izoliranom pojedincu”. Svi su, kaže glumica, bili uznemireni više od nje, a da bi smirila situaciju, otišla je prošetati. Je li glumica na panel diskusiju trebala povesti maleno dijete, mišljenja su podijeljena. Neki će reći da roditelji moraju naći mjeru, neki da je čak riječ i o samopromociji, a većina će roditelja naglasiti kako nemaju sve zaposlene majke dostupne baka-servise. A dadilje je, kažu, sve teže priuštiti.

Podizanje svijesti

Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić ističe da je važno ocijeniti je li dobronamjerna odluka roditelja zaista u interesu djeteta. - Ovaj sitni događaj ukazuje na probleme s kojima se svaki dan susreću roditelji koji rade po cijele dane, a nema im tko čuvati djecu. I europski parlamentarci znali su dovoditi djecu u parlament, možda su time htjeli podići društvenu svijest po mnogim pitanjima, međutim ne možemo reći da je to sasvim ispravno. Treba paziti je li takvo što u interesu samog djeteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 03:49