BRANITELJSKA ZADRUGA

PILOT-PROJEKT MINISTARSTVA Branitelji će dobiti trgovinu s nižim cijenama u Zagrebu

Cijene hrane i suvenira u braniteljskoj će trgovini biti povoljnije nego u drugima
Zagreb, 131212.Sabor.Nastavak sjednice Sabora o izmjenama Zakona o pravima hrvatskih branitelja kojima se dopusta izmjenama zakona objava Registra branitelja.Na fotografiji: Predrag Matic.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

Braniteljske zadruge, kojih je danas više od 550, najkasnije do kraja godine u središtu Zagreba dobit će svoju prvu prodavaonicu.

Ministarstvo branitelja odlučilo je otvoriti prodavaonicu u kojoj će branitelji prodavati i izlagati proizvode svojih zadruga poput čajeva, ulja, meda, mesnih prerađevina, mliječnih proizvoda, sokova, suvenira...

Prodavaonica bi trebala biti na Britanskom trgu, svega nekoliko minuta od Trga bana Jelačića. Prostor će, otkrio nam je ministar branitelja Predrag Matić, ustupiti Državni ured za upravljanje državnom imovinom. Ministar procjenjuje da bi prodavaonica mogla biti otvorena najkasnije do Božića.

- I na taj načim želimo pokazati javnosti da postoje hrvatski branitelji koji su se potpuno resocijalizirali i s kojima ne samo da država nema nikakvih problem - naglašava Matić.

- Mogu već sada najaviti da će prodavaonica po cijenama biti povoljnija od drugih, no neće biti konkrencija velikima jer zadruge proizvode puno manje količine - objašnjava ministar.

Projekt braniteljskih zadruga pokrenut je 2004. godine i prema njemu ih država, odnosno resorno ministarstvo sufinanciraju sa 150 tisuća kuna nepovratno. Oni koji se bave organskom proizvodnjom dobivaju 180 tisuća kuna.

Otvaranje prve prodavaonice u Zagrebu bit će svojevrsni pilot-projekt za slične prostore i u drugim gradovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:55