`PRIZNAO´ KRIVNJU

Pevec: Okružio sam se krivim ljudima. Oni su se obogatili, a Višnja i ja smo završili u zatvoru

 Goran Matejak / Bjelovarski list / CROPIX

BJELOVAR - Lopov sam. Ukrao sam svojoj obitelji i samome sebi dva desetljeća života - ironično nam je “priznao” krivnju Zdravko Pevec koji, otkako je sa suprugom Višnjom uoči Božića pušten iz pritvora, dane provodi izoliran od vanjskog svijeta, na obiteljskom imanju u Donjim Mostima.

U ćeliji sa silovateljima

U društvu supruge i sinova ne napušta imanje, a od susjeda doznajemo da ne odlazi čak ni do trgovine, nego mu robu dostavljaju. Posjetili smo ga u nadi da će javnosti iznijeti svoju istinu o propasti trgovačkog carstva i optužnici kojom ga se, zajedno sa suprugom, tereti za gospodarski kriminal. Isprva se nije ni želio pojaviti pred novinarima, a pred nas je izašao tek nakon 15-ak minuta. Nije formalno pristao na intervju, no ipak se s nama iduća dva sata smrzavao ispred kućnog praga na temperaturi od minus tri.

- Počeo sam s trgovinom od 18 kvadrata u garaži svoje kuće, uzdigao se do 400 tisuća kvadrata prodajnog prostora u Hrvatskoj i okolnim zemljama, a onda završio u zatvorskoj ćeliji od deset kvadrata. Ne mogu opisati kako je biti okružen ubojicama, silovateljima, lopovima i narkomanima. Višnju i mene u sudnicu su doveli s lisičanama na rukama, kao da smo najveći kriminalci. Ne znam zašto je to bilo potrebno jer Višnja i ja smo ugledni građani. Zbog svega toga zdravlje mi je stradalo, tlak mi je skočio na 170/110 - kaže Zdravko Pevec, koji je svojedobno proglašen desetim najbogatijim Hrvatom , a bogatstvo njegove supruge Višnje procijenjeno je na 50 milijuna eura.

- Ja sam 1991. umjesto puške odabrao gospodarstvo kako bih pomogao Hrvatskoj. Bogatstvo nismo stekli 90-ih, jer i Višnja i ja potječemo iz bogatih obitelji. Imao sam prvi BMW u Donjim Mostima i prije nego što smo otvorili prvu trgovinu. Imanjeu Donjim Mostima, imanje u Srednjim Mostima i kuću u Bjelovaru imali smo i prije nego što smo postali to što jesmo - govori Pevec i dodaje kako nije postao trgovac da bi se obogatio.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 13:22