GRADI KUĆU, POMAŽE MU DRŽAVA

PETROV ZA VLASTITE PROBLEME S POVLAŠTENIM KREDITOM OKRIVIO NOVINARE PA ODUSTAO OD SPORNIH DETALJA 'Predat ću zahtjev za samo 5 članova obitelji'

 HANZA MEDIA

Predsjednik Sabora Božo Petrov objasnio je novinarima u Saboru zašto je za kredit u APN-u prijavio veći broj članova domaćinstva od trenutno realnog kako bi dobio povoljniju kamatu za kuću.

Odgovornost za preskakanje uvjeta Petrov je prebacio na novinare i poručio da odustaje od tog broja:

- U trenutku kada sam krenuo u proces podizanja kredita za svoju kuću nakon što sam čekao deset godina i proveo u podstanarstvu, kada su me u APN-u pitali koliko će članova domaćinstva biti u toj kući kada se izgradi, u dogovoru s članovima svoje obitelji, naveo sam sedam članova. I sedam ih je i trebalo biti. Ovo je hajka koju je napravio Jutarnji list, insinuirajući moguće fiktivno prijavljivanje koje uopće nije bilo fiktivno i zbog toga se s time na mala vrata uvlači moja obitelj u politički život koji nisu oni birali, ja sam ga birao. Ako će se netko obračunavati, onda to treba sa mnom, a ne s mojom obitelji. Nakon razgovora s mojom obitelji jučer, moji članovi obitelji su rekli da će oni, da meni bude lakše, pronaći neki drugi način na koji će sebi osigurati smještaj i život, a da ja u taj proces krenem sam tako da to meni nije problem. Žao mi je što ja nemam pravo kakvo imaju svi drugi ljudi u Hrvatskoj, ali nema veze, i radi svoje obitelji. Još uvijek nisam podigao kredit jer zbog aktivnosti u Saboru jednostavno ne stignem. Vjerojatno ću uspjeti skupiti sve papire do kraja ovog mjeseca tako da ću kredit nadam se podignuti početkom siječnja i tada ću predati zahtjev za pet članova domaćinstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:28