KALKULACIJE

PETROV 'Nećemo podržati ni Milanovića ni Karamarka' PODOLNJAK 'Vlada u kojoj bi bili SDP, HDZ i MOST uopće nije nemoguća opcija'

 Denis Jerkovic / CROPIX

Božo Petrov za Vijesti RTL-a potvrdio je jasan stav Mosta uoči pregovora s HDZ-om i SDP-om da budući premijer ne bi trebao biti ni Milanovića ni Karamarko.

- Rekli smo da nećemo podržati ni Karamarka, ni Milanovića. Ono što će se događati na razgovorima su, u prvom koraku, reforme. O svim drugim stvarima ćemo razgovarati nakon te prve faze. Nadam se da ćemo proći tu prvu fazu. A ta prva faza je pristanak na one reforme koje budemo tražili - rekao je predsjednik MOST-a koji se nakaratko vratio u svoj Metković. S druge strane, Petrov nije htio prejudicirati tko će biti novi premijer.

- To ćemo vidjeti nakon razgovora. Ali, mi definitivno nećemo podržati niti Milanovića, niti Karamarka.

Sličnog je stava i njegov kolega Robert Podolnjak koji je gostovao u Hrvatska uživo.

- Sutra je sjednica Mosta na kojoj će se definirati paket reformi koje tražimo i način kako ćemo razgovarati sa strankama. Iskreno, ne znam je li Petrov dogovorio sastanak sa HDZ-om, ali u svakom slučaju, razgovarat ćemo o sa svim političkim opcijama.

Podolnjak je ponovio stav Petrova i Prgometa da MOST neće podržati ni Milanovića ni Karamarka za premijera.

- 'Dirigent' nove Vlade ne može biti nitko iz HDZ-a i SDP-a, ali ne mora biti ni iz MOST-a. Najbolja opcija za RH bila bi velika suradnja svih stranaka, jer to bi omogućilo kvalitetne promjene bez velikih otpora.

I baš zato varijanta po kojoj bi HDZ, SDP i MOST bili u jednoj vladi nije nemoguća. Dapače, bila bi dobra za provođenje reformi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 08:29