DOGOVORI U TIJEKU

PETROV ĆE BITI JEDAN OD POTPREDSJEDNIKA VLADE Mjesto predsjednika Sabora preuzet će netko iz Domoljubne koalicije?

ZAGREB - Božo Petrov bit će jedan od potpredsjednika Vlade, potvrdio je Juro Martinović, Mostov zastupnik u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog . Predsjednik Sabora bit će iz Domoljubne koalicije, rekao je Branko Hrg. Nije želio reći ime kandidata, s obrazloženjem da je pregovarački proces bio previše otvoren javnosti. Na pitanje o potpisivanju koalicijskog sporazuma odgovorio je da će se to dogoditi "ovih dana".

Svaki vladin resor morat će se usuglasiti između Mosta i Domoljubne koalicije te premijera, struka je na prvom mjestu, istaknuo je Martinović.

Do 11. siječnja trebali bismo imati prve naznake o smanjenju ministarstava, Japan ih ima šest, a mi 20. Plan je da se Vlada smanji za barem pet ministarstava, kao i da se smanji veliki broj agencija. Mi ćemo predložiti igrače, a konačna riječ bit će mandatarova - on će biti selektor koji će odlučiti koji će igrač igrati u utakmici, izjavio je Hrg.

Na pitanje o promjeni zakona o vladi, odgovorio je kako im treba ostaviti malo vremena za odluke koje se tiču uređivanja države. Sustav ne fukcionira, Hrvatska je potpuno neuređena država. Odluke se neće moći donijeti za dva dana. Morat će se i usuglašavati stavovi, zato je mandatar i pozvao opoziciju, dodao je Hrg za HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 19:41