SKUPE KONZULTACIJE

PETRINA 'Za SDP sam se opredijelio jer me iziritirala predsjednica. Napravio sam milijun kilometara i onda me drži u uredu minutu i pol!'

Zagreb, 071215. Pantovcak.Ured predsjednice.U Uredu predsjednice Kolinde Grabar Kitarovic odrzava se drugi krug konzultacija s predstavnicima stranaka koje su osvojile mandate u Saboru.Na fotografiji: Stipe Petrina.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Drugi krug konzultacija održan je u Uredu predsjednice na zagrebačkom Pantovčaku. No, kako dogovor o sastavljanju Vlade nije postignut, novi je sastanak zakazan za sljedeći ponedjeljak.

Iako konačno rješenje nije pronađeno, neki su zastupnici nakon današnjeg sastanka ipak odabrali stranu.

Bivši mostovac, načelnik općine Primošten i sada nezavisni saborski zastupnik Stipe Petrina, nakon konzultacija je rekao da će, bude li potrebno, u formiranju vlasti podržati koaliciju Hrvatska raste jer je bliža formiranju većine.

Za portal Dalmacija News objasnio je i svoje razloge:

- Opredijelio sam se jer me iziritirala predsjednica svojim bezobraznim ponašanjem. Prvo me zove da dođem u Zagreb, ja napravim "milijun kilometara" i onda me drži u uredu minutu i pol. Sve ono što je tražila od mene mogla je poslati e-mailom. Ja bi na pitanja odgovorio, a ne bih trebao dolaziti iz Primoštena u Zagreb. Zbog minute i pol u Zagrebu sjeb*** sam 2 tisuće kuna!

Petrina je izrazio i zanimljivo mišljenje o Petrovu:

- Božo Petrov smatra da su svi Hrvati njegovi pacijenti. Na kraju će njemu trebati psihijatar. Ni Petrov ni Most nikako da se izjasne što žele. Kako bi se i mogli izraziti kad ni sami ne znaju. Petrov treba prvo poći po "svoje" mišljenje drugdje, pa ga tek onda iznijeti.

Kada je riječ o mogućim novim izborima, Petrina je rekao sljedeće:

- Domoljubna koalicija je prije izbora najavljivala pobjedu na izborima i osvajanje dvotrećinske većine. To se nije dogodilo ni blizu pa su u HDZ-u jako nezadovoljni. Rezervno rješenje je zato Božo Petrov, no čini se da ni to neće proći. Sada svi zajedno postajemo taoci takve politike. HDZ nije dobio, a SDP nije izgubio zadnje izbore, tako bih se izrazio. Pravi pobjednik je Most, no sada se vidi da je to najveći gubitak za Hrvatsku, barem u ovom trenutku. Ako se dogode novi izbori, izaći ću onako kako sam mislio prije i kako bi bilo bolje da sam izašao. To je koalicija stranaka s Nezavisnom listom. Na zadnjim izborima Mostu sam donio 2 zastupnička mjesta u Saboru, vjerujem da bi na mogućim izborima osvojio sličan broj glasova. 35.000 ljudi dalo mi je povjerenje na zadnjim izborima, a trećina od toga garantira prolaz – pojasnio je Petrina svoje izglede za portal Dalmacija News .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:39