NOVI DETALJI

Pavošević: Bačić je uništio dokaze o isplatama. Kosor je Bajiću poslala popis HDZ-ovaca koji je znao za crne fondove?

Uništavanjem dokaza o pribavljanju i isplatama milijuna koji su prošli kroz HDZ-ov crni fond, glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić nastavio je kriminalni niz u toj stranci, piše Večernji list .

Bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević USKOK-u je izjavila da je Bačića, čim je u srpnju 2009. postao glavni tajnik HDZ-a, upoznala s pojedinostima o crnom fondu, a da je on u roku od mjesec dana od preuzimanja dužnosti zatražio da donese bilježnicu s evidencijom o uplatama i isplatama te da je ta bilježnica u njezinoj i nazočnosti rizničara stranke i šefa Carine, Mladena Barišića , uništena.

Prethodila je Bačićeva naredba da stopira sve isplate koje su do tada išle iz crnog fonda. To je, rekao joj je Bačić, naredila nova predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor. Članak u cijelosti pročitajte OVDJE .

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić održat će danas u 12 sati konferenciju za novinare u središnjici stranke.

Novinar Večernjeg lista Josip Bohutinski rekao je u Dnevniku 3 HTV-a kako bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević tvrdi da joj je Bačić rekao da je premijerku obavijestio o crnim fondovima. Bohutinski tvrdi da je premijerka Kosor poslala Državnom odvjetništvu popis hadezeovaca koji su znali za crne fondove, piše HRT .

Potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks za Dnevnik 3 je ustvrdio kako crni fondovi više ne postoje. Šeks je istaknuo kako su osnovni iskaz bivše blagajnice HDZ-a u kojem je teretila Sanadera i zatim dopunski koji se referira na Kosor krunski dokaz - falsifikat i izmišljotina.

Velika i ogromna laž je da je Kosor uništavala dokaze s glavnim tajnikom. Kosor je kao što u mnogim dnevnicima i napisima stoji žrtva jedne perfidne, podmukle kampanje za njenu diskreditaciju, rekao je Šeks. Ustvrdio je da je Sanader glavni autor te negativne kampanje, dodavši kako ga se oni u HDZ-u ne boje.

Odvjetnik bivšeg premijera Sanadera, Čedo Prodanović, te je optužbe opovrgnuo, piše HRT .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:34