VIŠE OD 330 TISUĆA LJUDI

Papa u Hrvatskoj: Policija privela 26 osoba, Hitna intervenirala u više od 60 slučajeva

Većih problema nije bilo, jedan je mladić nazvao policiju i prijetio Papi, a jedna djevojčica je slomila ruku
Zagreb, 050611. Hipodrom.Posjet Pape Benedikta XVI. Hrvatskoj - Zagreb, 04. i 05. lipnja. Svecano euharistijsko slavlje povodom Nacionalnog dana obitelji.Na slici: vjernici kojoj je pozlilo na euharistijskom slavlju odvode aktivisti Crvenog kriza do prve pomoci.Foto: Marko Miscevic / CROPIX
 Marko Miscevic / CROPIX

Policija i Hitna pomoć je tijekom posjeta Pape Benedikta XVI. Hrvatskoj imali su posla, što i ne čudi jer se u dva dana okupilo oko 330 tisuća osoba koje su željele uživo vidjeti i poslušati svetog Oca. Više je od 60 osoba zatražilo liječničku pomoć, a 25 ih je završilo na policiji.

Tijekom Molitvenog bdijenja na Trgu bana Josipa Jelačića, na kojem se prema procjenama okupilo oko 25 tisuća ljudi , liječnici su intervenirali u deset lakših slučajeva, a tri su osobe morale biti prevezen u bolnicu nakon što im je pozlilo.

Najviše je, naravno, problema bilo na Hipodromu jer je od najranijih jutarnjih sati tamo bilo više od 300 tisuća ljudi. Njih 50-ak je trebalo pomoć jer im je pozlilo, a jedna je djevojčica morala u bolnicu jer je slomila ruku. Kako bi brže pomagali, liječnici su podigli dvije poljske bolnice na licu mjesta.

Policija je pak imala posla s 24 stranca koji su ušli u Hrvatsku, kao i jednim hrvatskim državljaninom. Sve ih je trebalo provjeriti, ali nakon toga utvrđeno je kako nisu ilegalno u zemlji, odnosno kako se nisu lažno predstavili. Ipak, jedan je slučaj bio ozbiljnije naravi jer je 20-godišnji mladić odlučio prijetiti Papi tako što je nazvao policiju i izrekao sve što je imao.

Brzom intervencijom je pronađen, a kasnije se utvrdilo da su prijetnje lažne. Ipak, suočit će se s kaznenom prijavom zbog širenja lažnih i uznemirujućih glasina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 09:31