'OČITUJMO SE NA SVIM PODRUČJIMA'

Papa Benedikt XVI. u katedrali: Nemojmo si umišljati. Ili jesmo ili nismo katolici

Sveti Otac je okupljenima poručio nekoliko snažnih poruka i prisjetio se blaženog Alojzija Stepinca
 AP

ZAGREB - Papa Benedikt XVI. je tijekom Molitve večernje u zagrebačkoj Katedrali još jednom pozvao crkvu u Hrvatskoj da bude moralna savjest društva i da društvu bude boravište radosti u vjeri i nadi .

Okupljenima i Crkvi u Hrvata udijelio je apostolski blagoslov te zazvao blaženog kardinala Alojzija Stepinca i sve Svete u Hrvatskoj da posreduju za hrvatski narod, a da ga štiti Majka Spasiteljeva.

- Ovu se večer želimo u molitvi i pobožnosti prisjetiti blaženoga Alojzija Stepinca, neustrašivoga pastira, primjera apostolskog žara i kršćanske čvrstoće, čiji herojski život još i danas prosvjetljava vjernike hrvatskih biskupija. Njegovo mučeništvo označava vrhunac nasilja usmjerenih protiv Crkve tijekom užasnoga razdoblja komunističkoga progona - rekao je papa.

Potom je hrabrio biskupe u njihovu obavljanju službe i rekao im neka budu suglasni međusobno jer tako lakše mogu prebroditi sve teškoće na koje naiđu. A onda je izrekao i jednu snažnu poruku.

- Nemojmo si umišljati. Ili jesmo ili nismo katolici. Ako jesmo, onda se to mora očitovati na svim područjima našega života - poručio je sveti Otac.

Na samome se kraju pomolio na grobu blaženg Stepinca, a onda se pozdravio sa okupljenima i otišao prema zrakoplovnoj luci Pleso.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 15:36