RUPA U BLAGAJNI

Pantovčak nema novca za inauguraciju Ive Josipovića

U Vladi, pak, tvrde da s inauguracijom nemaju ništa, da njezine troškove pokriva Ured predsjednika
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Dva tjedna prije prisege novoga predsjednika Republike, još se uvijek ne zna tko će platiti troškove inauguracije Ive Josipovića, piše Slobodna Dalmacija.

- Ta stavka trebala bi se nalaziti u proračunu Ureda predsjednika - tvrdi dr. Mirando Mrsić , desna ruka novoizabranog predsjednika.

Scenografiju inauguracije osmislit će Josipovićev bliski prijatelj Ivica Propadalo, za cvjetne će se aranžmane pobrinuti Saša Šekoranja, a na 45 minuta dugoj inauguraciji nastupit će Zagrebačka filharmonija i dječji zbor Zvjezdice.

Neslužbeno se najavljuje da će se na svečanosti izvesti “Oda radosti” iz Beethovenove 9. simfonije.

- U proračunu Ureda predsjednika nisu predviđeni troškovi za inauguraciju - upozorila nas je glasnogovornica Mesićeva Ureda Danja Šilović-Karić.

Ona podsjeća da je inauguracija iz 2005. plaćena iz proračunske zalihe, a da su u proračunu za Ured predsjednika Republike predviđeni samo troškovi namijenjeni redovnom radu Ureda. U Vladi, pak, tvrde da s inauguracijom nemaju ništa, da njezine troškove pokriva Ured predsjednika.

- Konzultirao sam se s Ministarstvom financija. Ured predsjednika je taj koji organizira inauguraciju i trebao bi imati novca za tu namjenu. Podsjećam da Uredu predsjedniku u državnom proračunu nisu smanjena sredstva za ovu godinu, pa se iz tog tijela može financirati inauguracija - ističe glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun.

Iako za sada ne postoji konačan izračun troškova Josipovićeve inauguracije, očekuje se da oni neće prijeći 630 tisuća kuna, koliko je stajala druga Mesićeva inauguracija 2005. godine, piše Slobodna.

Josipović: Inauguracija će se financirati iz rezervi Ureda predsjednika



Troškovi inauguracije platit će se iz sredstava Ureda predsjednika, najvjerojatnije iz rezerve, rekao je Ivo Josipović, novoizabrani predsjednik Hrvatske u srijedu u Splitu. - Nije to skupa fešta, ne vidim tu apsolutno nikakvih problema, odgovorio je na pitanje novinara Josipović koji se u srijedu u Splitu susreo s gospodarstvenicima Splitsko-dalmatisnke županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:19