4.1 PO RICHTERU

Panika u Dalmaciji: Jak potres prodrmao Split i okolicu!

 Google Maps

ZAGREB - Šire splitsko područje danas u 14,21 sati pogodio je umjereni potres magnitude 4.1 po Richteru, priopćila je Seizmološka služba Republike Hrvatske, Geofizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

U 14,21 sati seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom dvadesetak kilometara sjeverno od Splita.

Magnituda potresa iznosila je 4.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI. stupnja Mercalli-Cancani- Siebergove ljestvice.

Potres se osjetio na širem splitskom području.

Kako smo saznali kroz telefonske razgovore s desetak sugovornika iz cijelog cetinskog kraja podrhtavanje tla nije izazvalo nikakve štete niti je tko ozlijeđen, ali je uznemirilo građane.

- Najprije se osjetio tutanj iz dubine, a onda je počelo tresti. Na sreću nije dugo trajalo - rekao nam je sugovornik iz Vrlike.

- Ja sam bio upravo uhvatio za kvaku kućnih vrata kad je počelo tresti. Zatreslo je baš dobro. Mora da nije bilo daleko - rekao nam je jedan stanovnik Potravlja, naselja u općini Hrvace s istočne strane Svilaje.

- Potres me zatekao u kuhinji. Odjednom su se zatresli tanjuri, a luster se počeo ljuljati - rekao nam je jedan Sinjanin koji je u strahu izišao iz kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:10