BIVŠI PREMIJER

PALJBA SE NASTAVLJA Milanović: 'Mislim da HRT radi za HDZ! Lozančić? Neka ga smijene, to je čovjek koji nije ovisan o šačici probisvijeta...'

 Goran Mehkek/CROPIX

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u nedjelju je u poslijepodnevnim i večernjim satima boravio u radnom posjedu SDP-ovim organizacijama sa šibenskog područja, te se u sklopu svoje unutarstranačke kampanje za još jedan mandat predsjednika susreo sa članovima i simpatizerima SDP-a u Tisnome, Vodicama i Šibeniku. Premda je ova Milanoviće turneja bila u cilju pridobivanja članstva njegovoj kandidaturi, bivši premijer osvrnuo se i na aktualnu političku situaciju u državi.

Tako je Milanović komentirao najava prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka i Ivana Kovačića iz Most-a o čistkama na HRT-u, odnosno o smjeni ravnatelja Gorana Radmana.

- HRT je do sada itekako derao i moj SDP. To je javna televizija na koju sam imao dosta prigovora, a imam ih dalje. Mislim suprotno od Karamarka, HRT radi za HDZ i riječ je o poluprofesionalnom ponašanju na tom javnom servisu. No, ja zbog toga ne bi otpuštao ljude i radio čistku. Ovakve najave tipično su hadezeovske, radi se o divljim prijetnjama u cilju tjeranja ljudima straha u kosti. Mi ih se ne bojimo i suprostavit ćemo se tome – kazao je u Tisnome Zoran Milanović.

Neozabilazna tema novinarima je bila Karamarkova izjava prema kojoj tko ne voli HDZ, ne voli hrvatski narod.

- Imam i ja pravo reći da onaj tko ne voli SDP, ne voli hrvatski narod, ali smatram da bi me nakon takve izjave moji esdepeovci strpali u luđačku košulju. No, ja sam ipak dovoljno ponizan da ne miješam moju stranku i hrvatski narod – rekao je Milanović.

Za pismo Milorada Pupovca upućenog predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, predsjednik SDP smatra da je ono upućeno na krivu adresu, ne pojašnjavajući koja je to 'prava adresa'.

O aktualnoj trakavici oko razrješenja ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića, Zoran Milanović je ustvrdio:

- Pa neka ga smijene, Lozančić nije ovisan o šačici probisvijeta.

Na kraju Milanović se osvrnuo i na aktualnu unutarstranačku kampanju i borbu za prvog čovjeka SDP-a s Zlatkom Komadinom.

- Ostanem li predsjednikom stranke, svi će imati i dalje pravo da govore što im padne na pamet bez posljedica. Naša kampanja je civilizirana, a u HDZ-u vade oči jedni drugima. Kod nas ima više reda, ima i niskih udaraca, ali ja sam tu da primim udarce za stranku i da budem krivac kada navodno nismo uspješni. To je križ predsjednika SDP-a i moram ga nositi i nosit ću ga i dalje – zaključio je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:38