KAKO ĆETE SE RASHLADITI?

Paklenim vrućinama nije kraj. Dolazi nam novi toplinski udar i temperature do 37 stupnjeva!

Toplinski udar najviše će se osjetiti Dalmaciji i Slavoniji, a pogotovo u dalmatinskom zaleđu
 CROPIX

Ako ste mislili da nakon Velike Gospe ljeto završava, prevarili ste se. Naime, već ovoga vikenda očekuje nas vrhunac kolovoških vrućina, a živa u termometru vrlo bi lako mogla skočiti do paklenih 37 Celzijevih stupnjeva.

Toplinski udar najviše će se osjetiti Dalmaciji i Slavoniji, a pogotovo u dalmatinskom zaleđu.

Nakon više izrazito vrućih dana iza nas , slično će se vrijeme nastaviti i u petak te preko vikenda.

Danas bi se dnevni maksimalac mogao kretati između 31 i 36 Celzijevih stupnjeva, a osvježenje u obliku poslijepodnevnog pljuska mogu očekivati tek stanovnici unutrašnjosti. Valja upozoriti i na mogućnost snažnog nevremena s grmljavinom koje bi moglo pogoditi Podravinu i Međimurje.

Subota će također biti iznimno topla. Živa se u Dalmaciji neće znatno spuštati niti tijekom noći na nedjelju. Nešto lakše bit će građanima u Zagorju i Međimurju gdje će dnevna temperatura biti do osam stupnjeva niža nego u petak.

No, nemojte se prevariti da je paklenim vrućinama kraj jer portal Cro Meteo za dalmatinsko zaleđe u subotu najavljuje i do 37 Celzijevih stupnjeva.

Nedjelja nastaviti tempo vrućeg i sparnog dana. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti kretat će se oko 33 Celzijevih stupnjeva dok će u Dalmaciji biti dva tri stupnja viša.

Sljedeći nam tjedan donosi ozbiljno vruće vrijeme, a Državni hidrometeorološki zavod za nekoliko gradova najavljuje iznimno visoke temperature. Vukovar i Gradište će tako u četvrtak 'zagrliti' 37 Celzijevih stupnjeva kada se očekuje novi toplinski udar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:32