SUNCE PRŽI

Paklena vrućina i dalje: U Šibeniku je u 9 ujutro bilo čak 35 stupnjeva! Pravo osvježenje stiže tek sljedeći tjedan...

Poslijepodne i navečer uglavnom u unutrašnjosti moguće je jače grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim vjetrom, izraženijom kišom, a moguća je i tuča

ZAGREB - Ako je suditi po jutarnjim temperaturama, danas nas čeka još jedan pakleni dan. Naime, već u devet sati u Šibeniku je izmjereno čak 35 stupnjeva, a u Splitu je bilo 33.

Kako upozoravaju na stranicama DHMZ-a, danas će u Hrvatskoj biti vruće i vrlo vruće uz maksimalnu temperaturu u većini krajeva oko ili iznad 35 °C. Poslijepodne i navečer uglavnom u unutrašnjosti moguće je jače grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim vjetrom, izraženijom kišom, a moguća je i tuča. Vjerojatnost za nestabilnosti najveća je u najzapadnijim krajevima.

Tijekom vikenda će također biti sunčano i vruće s temperaturama oko 30 stupnjeva, no sljedeći tjedan trebalo bi se dogoditi značajnije osvježenje s kišom.

Za utorak i srijedu u Zagrebu najavljuje se najviša dnevna temperatura od 22, odnosno 23 stupnja, dok će u Splitu biti 25 i 26.

Do snižavanja temperature neće doći svugdje pa će tako u Slavoniji i sredinom idućeg tjedna živa u termometru biti na oko 30 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:36