POZIVA NA IZBORE

'Padom Vlade padaju i Šustar i Hasanbegović i Karamarko, Orešković je tu kolateralna žrtva'

 Livio Andrijić / CROPIX

SISAK – Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak sudjelovao je u utorak navečer u Sisku na tribini HNS-a o sudbini INE i Rafinerije nafte Sisak. Tijekom boravka u Sisku osvrnuo se i na aktualna politička zbivanja u državi. Na pitanje kakvu odluku očekuje od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa vezano za prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarka, Vrdoljak je istaknuo kako je za njega mišljenje Povjerenstva irelevantno.

- Od prvog dana mi iz HNS-a smo rekli da to nije pitanje sukoba interesa nego političke odgovornosti. Došlo je vrijeme da političke elite svojim primjerom pokazuju kako se ne treba ponašati. Ovako se ne treba ponašati. Meni je odluka Povjerenstva irelevantna, i ta odluka neće utjecati na moj stav i stav HNS-a", rekao je Vrdoljak. Na upit novinara hoće li HDZ uspjeti srušiti premijera Tihomira Oreškovića u Hrvatskom saboru, Vrdoljak ističe kako je Orešković kolateralna žrtva.

- Padom Vlade smo srušili Šustara koji je zaustavio kurikularnu reformu, Hasanbegovića koji je uveo kulturnu revoluciju na negativan način i Karamarka, a Orešković je kolateralna žrtva kao što je bio kolateralni premijer. Ja stvarno ne želim da Hasanbegović, Šustar i Karamarko budu u Vladi i mi ćemo glasati za rušenje čitave Vlade sa kolateralnom žrtvom premijera, zaključio je Vrdoljak. Dodao je kako jedino novi izbori daju stabilnu Vladu i stabilnu politiku. To je jedini izlaz da se stabilizira stanje i da se hrvatska politika više ne sramoti.

- Kakvo preslagivanje. Kada netko preslaguje, radi prevare, kada netko radi prevare, ja obično te ljude nazivam prevarantima. Mislim da takvi ne trebaju voditi državu, kazao je Vrdoljak u Sisku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:32