REVOLUCIJA U ZDRAVSTVU!

'PACIJENTIMA SE SVIĐA OVAKO LAKO NARUČIVANJE' U prvih nekoliko dana rada Dodo.hr posjetilo više od 100.000 ljudi!

Odrađene su već stotine naručivanja i pregleda!
 Boris Kovačev / CROPIX

Pacijenti su se počeli naručivati čim je Dodo krenuo, isti dan”, kaže mr. Klaudija Šebetić, ugledna dermatovenerologinja i vlasnica Poliklinike Šebetić, o Dodo.hr, upravo lansiranom servisu za online naručivanje u poliklinike i ordinacije.

“Pacijenti navode da je ovakvo naručivanje izrazito lako i jednostavno. Kad se naručuju telefonski, često ne uspiju”, kaže dr. Šebetić. Smatra da će Dodo, što je skraćenica od “dobri doktori”, temeljito promijeniti način rada privatnih doktora. “Liječnicima će omogućiti bolju organizaciju rada, a pacijentima da, prema željenom terminu, obave pregled i dobiju kvalitetnu zdravstvenu uslugu.”

Dr. Šebetić jedna je od 250 hrvatskih doktora koji su se odlučili na korištenje online servisa Dodo, koji na jednom, centraliziranom mjestu objedinjuje vodeće zubare, dermatologe, ginekologe, plastične kirurge, oftalmologe, ortopede, kardiologe i druge specijalizirane liječnike.

Prvi u Hrvatskoj

Dodo je lansiran u petak, 12. travnja, a već bilježi veliki uspjeh i popularnost. “Jako sam zadovoljna funkcioniranjem sustava, sve je odrađeno bez problema”, kaže Iva Mihoci, jedna od pacijenata koje su već isprobali Dodo sustav, i to naručivanjem upravo u Polikliniku Šebetić. “Odlično je to što doktori u najkraćem roku, odmah, odgovaraju na upite o terminima i javljaju se za dogovor. Kako sam iz privatnih razloga morala odgoditi dogovoreni termin, doktorica je odmah komunicirala sa mnom i dogovorili smo sve za daljnju suradnju”, kaže Iva Mihoci.

Dodo je u prvih nekoliko dana posjetilo više od 100.000 zainteresiranih građana, a odrađene su stotine naručivanja i pregleda. “Iznenađeni smo brzim i masovnim odazivom pacijenata”, kaže Miran Pavić, voditelj EPH Digitala koji je lansirao popularni servis, i dodaje: “Zadovoljni doktori i pacijenti javljaju nam se gotovo svakodnevno i hvale Dodo”.

JEDNOSTAVAN I BRZ Imate ordinacije i polikliniku, a niste na Dodo servisu? Prijavite se!

Ovo je prvi projekt takve vrste u Hrvatskoj, a slični sustavi postigli su izniman uspjeh po cijelom svijetu, od Brazila do Poljske. Dodo je lansiran u sklopu EPH Digitala, jedne od najvećih digitalnih mreža u ovom dijelu Europe, u sklopu kojeg su Jutarnji.hr, Gloria.hr, Autoklub.hr, Dobra-hrana.hr, web knjižara Bestseller.hr, turistički portal LikeCroatia.com i brojni drugi servisi i portali.

Dodo, smatraju voditelji projekta, predstavlja ambiciozan korak u digitalizaciji i ubrzavanju hrvatskog zdravstva. “Svaki dan javi nam se 20-30 doktora koji žele ući u Dodo sustav”, kaže Marija Kic, voditeljica projekta. “Dodajemo ih na stranicu što brže možemo, interes je uistinu velik”, dodaje M. Kic.

Budućnost zdravstva

“Ovo je odličan način naručivanja pacijenata na preglede. Mislim da se pacijentima jako sviđa jednostavan način zakazivanja termina kod doktora”, kaže internist dr. sc. Božo Čolak iz Sesvete Medic centra. “Sve s naručivanjem prolazi u najboljem redu, bez ikakvih problema”, ističe dr. Čolak. Njegov nedavni pacijent, Robert Uroić, smatra da Dodo funkcionira besprijekorno.

“Sistem funkcionira besprijekorno, od samog postupka registracije, preko naručivanja do potvrde doktora i odrađenog termina”, kaže Uroić i dodaje: “Dodo mi je odmah preporučio doktora u blizini radnog mjesta. Sve je odmah dogovoreno, ja sam došao na vrijeme, doktor također. Pružio mi je dužnu pažnju, čak i više od toga. Dogovorili smo daljnju suradnju i sa svime sam jako zadovoljan”.

Stručnjaci se slažu da je online naručivanje kod doktora budućnost zdravstva, a ordinacije koje ne reagiraju dovoljno brzo ostat će iza konkurencije. Smještaj u hotelu, letovi, dostava pizze, kupnja knjiga, sve se to danas odvija na webu, a naručivanje kod doktora logičan je nastavak tog trenda.

Kako radi Dodo.hr?

1. Pronađete doktora po specijalizaciji i lokaciji

2. Pogledate doktorov kalendar termina i odaberete koji želite

3. Pričekate doktorovu potvrdu preko e-maila i SMS-a

4. Dođete na pregled

Prijavite i vi svoju polikliniku ili ordinaciju na Dodo!

Imate privatnu kliniku, polikliniku ili ordinaciju, a još uvijek niste u Dodo sustavu? Voditelji Dodo projekta pozivaju vas da im se javite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili broj telefona 0800-006. Prijaviti se također možete na web stranici www.dodo.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:38