KONTROVERZA NA HTV-u

'OVO JE VAN SVAKE PAMETI' Krešimiru Macanu zabranili gostovanje u 'Temi dana' o komunikaciji premijera Milanovića

 Igor Sambolec/CROPIX

Ovo je van svake pameti! Što drugo da kažem na procjenu Domagoja Novokmeta, v. d. urednika Informativnog programa HTV-a, koji mi je zabranio gostovanje u nedjeljnoj 'Temi dana' o komunikaciji premijera Milanovića , rekavši da mi ne dozvoljava nastup zbog toga što sam nanio štetu javnoj televiziji? Doista ne mogu vjerovati da Novokmet moju prijateljsku suradnju s glavnim ravnateljem Goranom Radmanom doživljava kao svojevrsni zločinački pothvat koji je, po Novokmetu, jako naštetio ugledu kuće - ogorčeno govori Krešimir Macan, stručnjak za odnose s javnošću, kojeg je Radman početkom veljače angažirao kao svog posebnog savjetnika u internoj komunikaciji sa zaposlenicima HRT-a.

Macan je, tvrdi, sve svoje savjete davao besplatno, i ne može se načuditi da mu urednik Informativnog programa to vraća tako da mu zabranjuje gostovanje na javnom servisu.

- Ja se nisam nametao, niti tražio gostovanje. U nedjelju ujutro kontaktirao me urednik Danko Družijanić, pozvavši me da govorim u njegovoj emisiji, da bi me nakon sat vremena pokislo obavijestio kako je to Novokmet stopirao, te da će umjesto mene o premijerovoj komunikaciji s javnošću govoriti Jasmina Popović - kaže Macan.

Prozvani Novokmet svoju je odluku obrazložio činjenicom da HTV Macana, koji je angažiran kao savjetnik nekih političkih stranaka pred lokalne izbore, nikako ne može predstavljati kao nezavisnog stručnjaka, a i činjenica da povremeno savjetuje Radmana, rekao je Novokmet, ne ide mu u prilog kao nezavisnom gostu 'Teme dana'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:33