PREDJSEDNIK HDZ-A U VUKOVARU

'OVA JE VLAST KRIVA ZA MASOVNU REGRUTACIJU SIROTINJE!' Karamarko optužio Vladu da se bave samo sa sobom

 Robert Fajt / CROPIX

VUKOVAR - Sadašnja vlada kriva je za masovnu regrutaciju sirotinje u Hrvatskoj jer se bavi sama sobom, a ne rješava bitna gospodarska i druga pitanja, ustvrdio je danas u Vukovaru predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Odgovarajući na novinarska pitanja nakon sjednice Predsjedništva stranke, održane u vukovarskom hotelu "Lav", Karamarko je optužio vladu Zorana Milanovića da je kriva što se iz Hrvatske, kako je rekao, prošle godine, u potrazi za boljom budućnosti, iselilo oko 15.000 mladih i školovanih građana i što oko milijun i pol građana živi u krajnjem siromaštvu.

"Situacija je neodrživa. Stanje u gospodarstvu je bez kontrole i odvija se stihijski. Njih je i Europa upozorila - nemojte se više izvlačiti na staru vladu i recesiju u svijetu", ocijenio je Karamarko i dodao da će HDZ najkasnije do jeseni zatražiti raspisivanje prijevremenih izbora, osim, kako je rekao, "ako nismo svi skloni kolektivnom mazohizmu".

Na pitanje o datumu raspisivanja unutarstranačkih izbora, odgovorio je da su oni sada u drugom planu jer su stranci važniji lokalni izbori na kojima HDZ očekuje pobjedu u "nekim od mnogih velikih i srednjih gradova u Hrvatskoj".

"Teško je govoriti o nekim postotcima. Nismo euforični i neracionalni, ali tvrdim da ćemo se mi u stožerima HDZ-a u nedjelju najviše veseliti", istaknuo je Karamarko i dodao da će stranka na izborima potrošiti "debelo ispod pet milijuna kuna jer novca jednostavno više nema".

U vezi sa sjednicom Predsjedništva stranke kratko je rekao kako je na njoj bilo riječi o problemima koji su za rješavanje unutar stranke.

Prije sjednice Predsjedništva stranke, u organizaciji Zaklade Hrvatskoga državnog zavjeta u hotelu "Lav" održan je gospodarski okrugli stol o hrvatskome poduzetništvu u Europskoj uniji na kojem je uvodni govor održao predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, koji je ustvrdio kako su poduzetnici u Hrvatskoj "ubijeni poreznom presijom, a gospodarstvo iscijeđeno poput limuna kao i sami građani".

Članovi Predsjedništva HDZ-a posjetili su i Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata na kojem su položili vijenac i zapalili svijeću, a poslijepodne održat će se središnji predizborni skup HDZ-a za grad Vukovar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:56