RASPLET

OTP pronašao kupca za 10,6% dionica Podravke

ZAGREB, KOPRIVNICA - Oko 10,6 posto dionica iz afere Spice, koje su završile u rukama OTP banke, uskoro će preuzeti zasad neimenovana tvrtka koja je Mađarima ponudila najbolje uvjete, jučer smo neslužbeno doznali iz domaćih investitorskih krugova bliskih bankarskom sektoru.

Brokeri Interkapitala

OTP je, prema tim izvorima, za taj posao već izabrao brokere Interkapitala koji će odraditi cijelu transakciju tešku oko 190 milijuna kuna. U koprivničkoj Podravki tu informaciju zasad ne žele komentirati. Neslužbeno su tek potvrdili da će se ovih dana naći s čelnicima OTP-a koji bi ih trebali obavijestiti o daljnjim koracima.

Tvrtka koja preuzme tih 577.000 dionica dobit će mjesto u Nadzornom odboru, a nagađa se da je riječ o stranoj kompaniji iz prehrambene branše. No nema službene potvrde te informacije. Iz krugova bliskim Nadzornom odboru Podravke procurili su pak pslovni rezultati tvrtke u siječnju i veljači ove godine.

Rekordna dobit

Podravka je, prema nesluženim informacijama, u prva dva mjeseca ostvarila gotovo deset milijuna kuna neto dobiti i rast prodaje od čak sedam posto. To je, inače, najbolji rezultat Podravke u prva dva mjeseca u povijesti. Barem 20 posljednjih godina koprivnička je tvrtka u siječnju i veljači - posve izvan prodajne sezone - ostvarivala goleme minuse u poslovanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:27