AFERA PODRAVKA

OTP banka: Otvorena je i mogućnost da se objave detalji ugovora s Podravkom

Osijek, 220508.Dimnjak skriven iza Podravkine reklame na Trgu Ante Starcevica posluzio je paru roda kao novi dom nakon sto su se ponovo vratile u grad. Foto: Igor Sambolec / CROPIX
 Igor Sambolec / CROPIX

ZAGREB - Prvi puta nakon što je mađarski MOL potvrdio da je svojim jamstvom pomogao Podravci pri dobivanju kredita, oglasila se i mađarska OTP banka koja je kredit izdala, javlja HTV.

U ekskluzivnoj izjavi za HTV Laszlo Wolf, zamjenik predsjednika uprave OTP banke, naglasio je da je kreditni ugovor s Podravkom dogovoren u skladu s uobičajenom bankarskom praksom. Objasnio je da je OTP banka ugovor i sve detalje oko uvjeta i jamstva povrata kredita zapravo preuzela od prvog kreditora - investicijske banke Merrill Lynch nakon što su procijenili da je riječ o sigurnom poslu.

Detalje iz ugovora nije htio iznositi, no otvorena je mogućnost da se oni objave, što je jučer predložio predsjednik Republike Stjepan Mesić. Isto smatra i novoizabrani predsjednik Ivo Josipović koji također želi da se afera Podravka istraži do kraja.

- Smatramo da se moraju uzeti u obzir pravila koja mi moramo poštovati, a koja se odnose na čuvanje bankarske i poslovne tajne. No razmotrit ćemo ovaj prijedlog i uskoro ćemo se očitovati - izjavio je Laszlo za HTV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 02:26