POLICIJSKA AKCIJA

OTKRIVENO TKO JE ČOVJEK S MASKOM! USKOK upao i u obližnji kafić: 'Ajmo svi van, bit ćete svjedoci pretresa prostorija menadžerske agencije!'

Djelatnici PNUSKOK-a češljaju stanove optuženih, prostorije HNS-a, Dinama, agencije ASA
 Ronald Goršić / CROPIX

NOVO 13.38 - Zanimljivo, Zoran Mamić vratio se vrećicama punih cigareta i sokova koje je odnio u prostorije agencije. Nakon toga sjeo je u automobil i otišao u nepoznatom smjeru. S druge strane, USKOK je iz obližnjeg kafića izvukao sve konobarice i pozvao ih da uđu u prostorije kako bi bili svjedoci prilikom pretresa.

Mario Mamić; Foto: Goran Mehkek / CROPIX

------------------------

13.30 - Misteriozni čovjek s maskom otkrio je svoj identitet. Radi se o Mateju Škegri, financijskom direktoru Dinama. Ostaje nejasno zašto je nosio masku...

------------------------

13.25 - Zoran Mamić je ekspresno napustio menadžersku agenciju. Tamo je stigao automobilom, a vraćao se pješke. Na upit novinara što se događa, trener Dinama je kratko odgovorio.

- Vidjet ćemo...

------------------------

13.09 - U prostorije kluba vratio se čovjek s maskom. S druge strane, vidno nervozni Zoran Mamić oprostio se od svojih odvjetnika, te je otišao u prostorije menadžerske agencije. Na isto mjesto desetak minuta ranije stigao je i Mario Mamić u pratnji djelatnika PNUSKOK-a.

------------------------

U ranim jutarnjim satima uhićeni su Zdravko Mamić, njegov sin Mario, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota, te nešto kasnije i Damir Vrbanović. Meta istrage su sumnjivi transferi nogometaša iz Dinama koji su obavljeni preko nekadašnje agencije Mamić sport agency (MSA), koju je vodio Mamićev sin Mario. Navodna šteta je 78 milijuna kuna.

U PNUSKOK-u nisu dugo čekali i odmah su upali u kuće osumnjičenih, u sportsku agenciju koju je držao Mamić, te u prostorije Dinama. U klubu su potvrdili kako su u ranim jutarnjim satima u prostorije klub ušli djelatnici PNUSKOK-a. O svim daljnjim informacijama i klupskim odlukama Dinamo će obavijestiti javnost putem službene stranice kluba.

Pripadnici policije napravili su obruč oko prostorija kluba i nikome ne daju da ulazi unutra. Čak su se i neki mladi Dinamovi nogometaši morali vratili natrag. Djelatnici PNUSKOK-a su na stadion doveli i Marija Mamića koji je nekoliko puta izlazi i ulazio u kancelarije hrvatskog prvaka.

Nešto iza 12 sati u Dinamo je stigao i odvjetnik Čedo Prodanović. Bio je vidno nervozan, a na klupski parking uletio je tako brzo da se škripanje kočnica čulo i u Zoološkom vrtu. Međutim, pravi spektakl se dogodio nekoliko trenutaka poslije. Naime, iz kluba je u pratnji PNUSKOK-a izašao čovjek s maskom ubojice iz filma 'Vrisak'. Začuđeni novinari pitali su se tko je taj čovjek, ali pravi odgovor nisu dobili.

- Onaj kojeg tražite već je otišao - zagonetno je rekao šef osiguranja Krešimir Antolić, a čovjek s maskom sjeo je u Audi i otišao u nepoznatom smjeru.

Zoran Mamić, FOTO: Ronald Goršić / CROPIX

Tomislav Marčinko, FOTO: Ronald Goršić / CROPIX

Ivica Blažičko bio je u klubu na sastanku sa Slavenom Zambatom u svezi snimanja dokumentarnog filma, FOTO: Ronald Goršić / CROPIX

Glasnogovornici Sandra Špičić i Vedran Attias, FOTO: Ronald Goršić / CROPIX

Tomislav Marčinko; FOTO: Ronald Goršić / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:37