NEOČEKIVANI RASPLET AFERE ZG CESTE

Otkrivena NAJVEĆA TAJNA podzemlja: 'Đapić, Ćorić i Kikaš naručili da pretučem Rađenovića'

Nakon iskaza USKOK-u napadač Miodrag Šimunac odmah je dobio 24-satnu zaštitu policije
 Tomislav Krišto/CROPIX

ZAGREB - Jučer ujutro ispred ureda Mladena Bajića neobična slika koja najavljuje dugoočekivani rasplet jednog neriješenog slučaja.

Točno u 9.15 h pred vratima DORH-a u Gajevoj 30 pojavili su se Igor Rađenović, izvršni potpredsjednik Zagrebačkog holdinga, i Miodrag Šimunac, osuđeni napadač na Rađenovića koji je sve donedavno izdržavao trogodišnju zatvorsku kaznu zbog tog nedjela.

Pokajnički iskaz

Šimunac se u uredu Mladena Bajića zatekao kako bi dao pokajnički iskaz i razotkrio nalogodavce napada iz svibnja 2008., a Rađenović kako bi mu pružio potporu. Suradnja napadača i žrtve bila je nesvakidašnji prizor čak i za Mladena Bajića i Dinka Cvitana, koji su se u posljednje vrijeme nagledali raznih primjera pokajništva.

- Ovome u svom radnom vijeku nisam svjedočio - izjavio je sa smiješkom Bajić rukujući se s obojicom, dok je Cvitan bio uskočki ozbiljan i ekonomičan.

Susret se nastavio u prostorijama USKOK-a, gdje je Šimunac dao cjelovit iskaz koji po novom ZKP-u ima snagu dokaza u postupku, zbog čega su mu od jučer dodijeljeni status svjedoka i policijska zaštita. Time je “slučaj Rađenović” ponovo otvoren, a na udaru bi se, doznajemo, mogli naći nalogodavci napada o kojima se dosad samo nagađalo.

Milan Bandić , Slobodan Ljubičić i Anto Đapić samo su neka od imena koja je Šimunac spomenuo novinaru Jutarnjeg neposredno prije svjedočenja u USKOK-u.

Naručitelj napada bio je Stipe Ćorić, (danas pokojni) član HSP-a i bivši direktor gradske tvrtke Zagrebačke ceste, kojeg je na toj funkciji 2008. zamijenio Rađenović.

(...)

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:53