RAZVRATNI TRIBUNAL

OTKRIVEN BORDEL U HAAGU 'Imamo dokaze da je pritvorenik naručivao prostitutke u sobu za intimne kontakte'

Den Haag, 140411.Presuda hrvatskim generalima Ivanu Cermaku, Mladenu Markacu i Gotovini na ICTY, krivicnom sudu za bivsu Jugoslaviju.Na slici: zgrada ICTY i fontana u prednjem planu.Foto: Darko Tomas / CROPIX
 Darko Tomaš / CROPIX / Darko Tomas / CROPIX

Na početku rada Haaškog tribunala jedan od pritvorenika, čije ime nije obznanjeno, naručivao je prostitutke i dovodio ih u sobu za intimne kontakte. Ovo je u razgovoru za beogradske 'Vesti' kazao poznati odvjetnik iz Beograda Miroslav Vasić, koji je branio optužene Srbe u Haagu, među kojima i Slavka Dokmanovića i Milu Mrkšića, optužene za ratni zločin na Ovčari.

Ovaj način “relaksacije” pritvorenika kojeg odvjetnik Vasić nije želio imenovati, potrajao je sve dok u pritvorskoj jedinici u Scheveningenu nije postalo jasno da posjetiteljice nisu bile pritvorenikova supruga, zaručnica ili djevojka, pa su posjeti zabranjeni.

S druge strane, i odvjetnici iz Srbije, Hrvatske i BiH također su se nastojali opustiti nakon napornih rasprava.

- Mi odvjetnici smo se dobro upoznali tijekom boravka u Hagu. Pravili bi jednom u dva mjeseca balkanske tulume u pubu. Došli bi i tužitelji, osoblje i tajnice. Tužitelji se nisu mogli načuditi, govoreći da mi koji smo ratovali sada pjevamo iste pjesme - tvrdi u intervjuu odvjetnik Vasić.

Osim u pubu u kojem su priređivali zabave, odvjetnici s prostora bivše Jugoslavije okupljali su se i u restoranu koji je samo 200 metara od Haaškog tribunala otvorio odvjetnik Mladena Naletilića Tute te se tu uživali u balkanskim specijalitetima, otkriva odvjetnik Vasić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:04