SUSRET U BANSKIM DVORIMA

OTKRIVAMO DETALJE SASTANKA Orešković, Karamarko i Petrov razgovarali dulje od sat vremena

Tomislav Karamarko i Božo Petrov na svečanom obilježavanju 25. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga Reublike Hrvatske, Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske

Sastanak dvojice potpredsjednika Vlade, Tomislava Karamarka i Bože Petrova, s premijerom Tihomirom Oreškovićem koji je inicirao da se zbog narušenih odnosa njih dvojice nađu na zajedničkoj kavi i vide kako dalje, nije urodio plodom.

Kako neslužbeno doznajemo, na sastanku se pričalo o smjeru u kojem ide država, spominjale su se dobre brojke o rastu BDP-a, no zaključeno je kako zbog odnosa dvojice potpredsjednika, koji zadnjih dana uopće ne komuniciraju, sve pada u drugi plan.

Iz Mosta pak neslužbeno poručuju kako mogu o svemu razgovarati, ali njihov je stav nepromijenjen: Karamarko mora van iz Vlade.

Ovo je prvi put da su Karamarko i Petrov uopće razgovarali nakon što je čelnik Mosta prošli petak u intervjuu Jutarnjem listu najavio kako će Mostovi zastupnici u Saboru biti za opoziv prvog potpredsjednika Vlade ako on sam ne da ostavku zbog slučaja Drimia. Taj petak svi su se Mostovi ministri na telefonskoj sjednici Vlade izjasnili za opoziv.

Današnji sastanak održan je u Banskim dvorima nakon užeg kabineta i potrajao je nešto više od sat vremena. Kasnije navečer Vlada je poslala službenu zajedničku izjavu sa sastanka Oreškovića, Karamarka i Petrova. U njoj stoji da su se sva trojica složila da izvršna vlast neometano nastavi svoj rad, da svi ministri, njihovi zamjenici i pomoćnici neovisno o stranačkoj pripadnosti odgovorno surađuju na svim započetim projektima.

"Vladin tim na svakodnevnoj bazi nastavlja surađivati korektno i punom radnom energijom. U ovom trenutku pokazatelji rada na zajedničkim ciljevima su uspješni: rast BDP-a, rast industrijske proizvodnje, smanjenje duga te provođenje Nacionalnog programa reformi. Ostvarenje zajedničkih ciljeva oko kojih su postigli dogovor i ustrajnost u njihovu provođenju ostaju i dalje prioriteti ove Vlade", priopćili su iz Vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:31