SEKSUALNI NAPASNIK

OTKAZ POLICAJCU POHOTNIKU Pijanoj vozačici u Dugoj Resi nudio oprost kazne u zamjenu za seks

Darko B. je vozačicu koja je napuhala 0,7 promila rukom uhvatio za međunožje...

Vozačici koja je napuhala 0,7 promila nudio je oprost kazne u zamjenu za seks. Rukom ju je uhvatio za međunožje...

Dugoreški policajac Darko B., optužen da je od 27-godišnjakinje tražio seks u zamjenu za oprost prometnog prekršaja, više nije zaposlenik MUP-a, a otkaz je dobio prije nekoliko dana po sili Zakona o državnim službenicima. Neslužbenu je informaciju Jutarnjem listu potvrdila Andreja Lenard iz karlovačke policije rekavši da je tom 44-godišnjem službeniku Policijske postaje u Dugoj Resi s 23. lipnjem rješenjem Disciplinskog suda MUP-a prestala državna služba.

Spolni nagon

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv bivšeg policajca zbog počinjenja kaznenog djela bludne radnje. Tužiteljstvo policajca tereti da je kao “policijski službenik 13. listopada prošle godine na području Duge Rese, prilikom kontrole prometa, u cilju zadovoljavanja spolnog nagona, nad hrvatskom državljankom u dobi od 27 godina počinio bludne radnje”.

Iako je od pravomoćnosti optužnice prošlo nekoliko mjeseci, na Općinskom sudu još mu nije zakazano suđenje, potvrdila je Irena Šegavić s karlovačkog suda.

Nesvakidašnji događaj koji je zgrozio javnost zbio se u noći sa subote na nedjelju u sitne jutarnje sate, negdje oko 4.30 sati. Pohotni policajac zaustavio je osobni automobil kojim se mlada žena vraćala iz obližnjeg diska. Vozačicu je podvrgnuo alkotestiranju i uređaj je pokazao 0,70 promila alkohola u krvi. Potom ju je počeo nagovarati na seks u zamjenu za oprost kazne.

Tražio broj mobitela

Počeo joj se udvarati te je želio da razmijene brojeve mobitela. Ona na to nije pristala, ali je on bio uporan. Konačno, neslužbeno doznajemo, rukom ju je uhvatio za međunožje dok je bila izvan automobila, čemu su svjedočile osobe koje je ona vozila. Sve je odlučila prijaviti njegovim nadređenima u policijskoj postaji kilometar, dva dalje.

Istog dana Darko B. je uhićen i priveden. Pušten je da se brani sa slobode, ali je udaljen iz službe. Bludna radnja za koju ga tereti tužiteljstvo odnosi se na kazneno djelo kada nije počinjeno kazneno djelo spolnog odnošaja bez pristanka, već blud kao lakši oblik. Prijeti mu kazna od jedne do tri godine zatvora.

I na djevojku iz Generalskog Stola nasrnuo

Slično iskustvo s Darkom B. je prije sedam godina imala i tada 18-godišnja djevojka iz Generalskog Stola.

Uhvatio ju je u prekršaju i nagovarao na seks. Njezini su roditelji odmah nakon saznanja o događaju podnijeli prijavu protiv policajca u njegovoj postaji, potvrdila je to djevojčina majka. No, ne samo da nikada nije pokrenut postupak protiv policajca, već njihova prijava nikad nije bila ni evidentirana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:00